• SHOP
  • CLUB
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0
Το γκαράζ μου
Προσθήκη όχηματος
0
προϊόν(τα) #43-5909
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

KIA Stonic: συνήθη προβλήματα

Η ΚΙΑ είναι μια εταιρία με μεγάλη ιστορία που ξεκίνησε να λειτουργεί γύρω στο 1944, παράγοντας ποδήλατα. Τα οχήματα της, σχεδόν από την έναρξη της παραγωγής τους τη δεκαετία του 1970, θεωρούνταν αξιόπιστα, μιας και παράγονταν κατόπιν αδείας εταιριών όπως η Peugeot και η Fiat. Στην Ευρώπη, τα αυτοκίνητά της εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Για να αφήσουμε λίγο την ιστορία και να έρθουμε στο σήμερα θα πρέπει να αναφερθεί ότι η ΚΙΑ ανήκει πλέον στον Όμιλο Hyundai και το κυριότερο… τα τελευταία 5 χρόνια η εταιρία και τα προϊόντα της βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο αξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ας μην ξεχνάμε ότι τα οχήματά της συνοδεύονται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, γίνεται ιδιαίτερη συζήτηση για ένα από τα μοντέλα της το KIA Stonic. Ακούγονται πολλά για προβλήματα του Kia Stonic που επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους. Είναι όμως όσα λέγονται αλήθεια;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Kia Stonic ή Kia KX1 στην Κινεζική αγορά, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αγορά στα τέλη του 2017. Είναι διαθέσιμο στην αγορά με κινητήρες βενζίνης 1.0, 1.2 και 1.4 λίτρων και ντίζελ 1.6 λίτρων. Η καινούρια του γενιά είναι διαθέσιμη και σε υβριδική έκδοση 48V.

Αποτελεί ουσιαστικά ένα μικρού μεγέθους οικονομικό σε γενικές γραμμές SUV, ή τουλάχιστον έτσι τοποθετείται στην αγορά. Το συγκεκριμένο όχημα το 2017 έλαβε 5 στα 5 αστέρια στα τεστ της Euro NCAP όσον αφορά στην ασφάλεια και 3 στα 5 αστέρια όσον αφορά στο βασικό εξοπλισμό. Οι πωλήσεις του εκτός Κινεζικής αγοράς άγγιξαν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με τα αξεσουάρ και ανταλλακτικά για Kia Stonic να υπερπληρούν της ζήτησης.

Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν;

Τα τερτίπια της ελεύθερης αγοράς, ή τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη που εκφράζουν οι περισσότεροι ειδικοί της αυτοκίνησης. Ας δούμε αναλυτικότερα όμως, πώς φτάνουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν;

Όσον αφορά στις αναφορές για προβλήματα ασφαλείας του Kia Stonic και μόνο το γεγονός ότι έλαβε 5 στα 5 αστέρια στα αντίστοιχα τεστ της Euro NCAP θα έπρεπε να τα λένε όλα. Το αυτοκίνητο είναι απόλυτα ασφαλές και αυτό έχει επικυρωθεί από το μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο Πρόγραμμα αξιολόγησης νέων μοντέλων της Ευρώπης.

Όσον αφορά τώρα στα προβλήματα του Kia Stonic 1.2, για το οποίο έχουν γίνει αρκετές αναφορές, θα πρέπει αρχικά να πούμε ότι κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζεται στην αγορά, εμφανίζει κάποια θέματα, τα οποία όταν η κατασκευάστρια εταιρία είναι αξιόπιστη, φροντίζει να διορθώσει σε μικρό χρονικό διάστημα.

Θα πρέπει ακόμη να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αν και δεν είναι το αγαπημένο της αγοράς, μιας και τις καλύτερες πωλήσεις της έχει το όχημα των 1.0 λίτρων, τα θέματα που παρουσίασε δεν ήταν σημαντικά. Έχουν γίνει αρκετές αναφορές για ατέλειες σε τμήματα του οχήματος, πρόωρες φθορές και άλλα θέματα, δευτερεύουσας κατά βάση σημασίας. Παρ’ όλα αυτά, όταν το όχημα διαθέτει 7ετή εργοστασιακή εγγύηση και να χαλάσει πρόωρα κάποιο φίλτρο αέρα για Kia Stonic δεν χάθηκε και ο κόσμος…

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την τιμή του και τον τρόπο που παρέχεται στην αγορά, ως ένα οικονομικό όχημα με ικανή απόσταση από το έδαφος και καλό εξοπλισμό ακόμη και στη βασική έκδοση, το οποίο θα κάνει άριστα το έργο στο οποίο απευθύνεται.

Μια ακόμη από τις πιο κοινές αναφορές είναι τα προβλήματα με το αυτόματο κιβώτιο του Kia Stonic. Οι αναφορές αφορούν κυρίως το αυτόματο κιβώτιο DCT των 7 σχέσεων και μιλούν για υπερθέρμανση, κραδασμούς και ανεπιθύμητες αλλαγές σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση, όπως και σε παλαιότερα μοντέλα της εταιρίας, τα αντίστοιχα προβλήματα λύθηκαν από την ίδια με ανάκληση των οχημάτων με πρόβλημα.

Εδώ θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά την 7ετή εγγύηση. Γεγονός που πέρα από σπάνιο στην αγορά ουσιαστικά δηλώνει ότι οποιαδήποτε ζημιά εμφανιστεί και δεν έγινε με ευθύνη του ιδιοκτήτη, θα επισκευαστεί από την εταιρία. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; Ο οδηγός θα πληρώνει φυσικά για τα σέρβις και τους υαλοκαθαριστήρες για Kia Stonic αλλά δεν θα έχει την παραμικρή ανησυχία για ζημιές που δεν έχει προκαλέσει ο ίδιος.

Καταλήγοντας, κατά γενική ομολογία το KIA Stonic όχι μόνο δεν είναι τόσο κακό όσο λένε, αλλά το αντίθετο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο και ειλικρινές όχημα.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για το θέμα:

Δημοφιλεις αναρτησεις

Εγγραφειτε στο ενημερωτικο μας δελτιο

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου: