• SHOP
 • CLUB
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0
Το γκαράζ μου
Προσθήκη όχηματος
0
προϊόν(τα) #46-6989
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του Peugeot 3008

Το Peugeot 3008 είναι ένα κόμπακτ SUV crossover που κατασκευάζεται από την ομώνυμη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, με βάση το Peugeot 308 καθώς και το Citroën C4 Picasso. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το φθινόπωρο του 2008 και η δεύτερη γενιά βγήκε στην αγορά το 2017. Διατίθενται με Plug-In Hybrid κινητήρες (με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς) και κινητήρες βενζίνης ή Diesel, που προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και οδηγική ευχαρίστηση.

Όπως γενικά συμβαίνει κάθε αυτοκίνητο, πέρα από τα θετικά χαρακτηριστικά δε λείπουν και τα Peugeot 3008 προβλήματα, όπως τα κατέγραψαν οι ιδιοκτήτες τους. Τα έχουμε συγκεντρώσει για σένα παρακάτω:

Για την πρώτη γενιά 2009-2016:

 1. Ηλεκτρολογικά προβλήματα. Συνήθως, προκύπτουν από βλάβες στην καλωδίωση ή κάποια δυσλειτουργία της ECU και έχει αναφερθεί ότι οι λυχνίες στον πίνακα οργάνων αναβοσβήνουν ακανόνιστα.
 2. Βλάβη μπεκ ψεκασμού diesel για Peugeot 3008. Τέτοια Peugeot 3008 diesel προβλήματα, συνήθως, προκύπτουν μετά από αρκετά χρόνια χρήσης του αυτοκινήτου.
 3. Διαρροή καυσίμου. Η Peugeot φαίνεται να απέσυρε ορισμένα μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2009 και 2010, λόγω μιας βλάβης του σωλήνα καυσίμου από υπερβολική φθορά.
 4. Μπλοκαρισμένο DPF (φίλτρο μικροσωματιδίων για Peugeot 3008). Συνήθως, συμβαίνει όταν το αυτοκίνητο δεν οδηγείται συχνά, επομένως δε ζεσταίνεται η εξάτμιση, για να κάψει την περίσσεια αιθάλης και το φίλτρο σωματιδίων diesel πιθανότατα θα μπλοκαριστεί.

Για τα Peugeot 3008 δεύτερης γενιάς (2017-2022):

 1. Κατεστραμμένο DPF (φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων σε ντιζελοκινητήρες), εξαιτίας της ύπαρξης πλαστικού στην εξάτμιση. Τέτοια Peugeot 3008 diesel προβλήματα οδήγησαν την εταιρεία σε κάποιες περιπτώσεις να αποσύρει τα αντίστοιχα μοντέλα που τα εμφάνιζαν.
 2. Προβλήματα λογισμικού της ECU που προκαλούν ακανόνιστη λειτουργία των λυχνιών. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες ενημερώσεις λογισμικού από κάποιο εγκεκριμένο συνεργείο ή την αντιπροσωπεία.
 3. Πρόωρη φθορά του ιμάντα χρονισμού και συγκεκριμένα φθορά των οδόντων, με αποτέλεσμα ο κινητήρας να σβήνει. Είναι σημαντικό τα αξεσουάρ και ανταλλακτικά Peugeot 3008 να αντικαθίστανται εγκαίρως, για να αποφύγεις τις εκτεταμένες βλάβες.
 4. Ελαττωματικό σύστημα ανάρτησης. Έχει αναφερθεί ότι τα μπουλόνια της πίσω ανάρτησης μπορεί να σπάσουν ή να χαλάσουν εύκολα.

Peugeot 3008 φθορά του ιμάντα χρονισμού

Tέλος, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα Peugeot 3008 1.6 προβλήματα που έχουν αναφερθεί γενικότερα:

 1. Βλάβη στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ενδείξεις είναι καθυστέρηση ή τρίξιμο όταν αλλάζεις ταχύτητα. Οι συνήθεις αιτίες περιλαμβάνουν ενδεχόμενη διαρροή που έχει το λάδι κινητήρα για Peugeot 3008, ελαττωματικούς συνδέσμους του κιβωτίου ταχυτήτων, πρόβλημα αισθητήρα και φθαρμένο συμπλέκτη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση είναι να πας το αυτοκίνητό σου σε έναν μηχανικό, όσο το δυνατόν νωρίτερα.
 2. Προβλήματα συμπλέκτη. Το τρέμουλο του συμπλέκτη κατά την αλλαγή ταχύτητας σε αυτόματα και ημιαυτόματα μοντέλα. Τέτοια Peugeot 3008 diesel automatic προβλήματα προκύπτουν συχνά, όταν το αυτοκίνητο θέλεις να ξεκινήσεις το αυτοκίνητο και έξω έχει χαμηλές θερμοκρασίες.
 3. Προβλήματα ηλεκτρικού χειρόφρενου. Στο Peugeot 3008, αναμένεται να λυθεί αυτόματα όταν οδηγείς, με την προϋπόθεση ότι όλες οι πόρτες έχουν κλείσει σωστά. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό δε συμβαίνει και κολλάει. Σε κάθε περίπτωση, έλεγξε το εγχειρίδιο χρήστη για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις αν συμβεί αυτό.
 4. Προβλήματα με το Adblue. Το Adblue είναι ένα διάλυμα για κινητήρες diesel σχεδιασμένο να μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η προειδοποιητική λυχνία Adblue αναβοσβήνει συχνά στον πίνακα οργάνων, παρά το γεγονός ότι η δεξαμενή έχει αρκετό υγρό. Μερικές φορές μπορείς να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα με μια ενημέρωση της ΕCU ή σε άλλες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσεις ολόκληρη τη δεξαμενή Adblue.
 5. Προβλήματα κλιματισμού. Μπορεί να προκύψουν από ένα βρώμικο φίλτρο αέρα, φραγμένους εξωτερικούς αεραγωγούς, βουλωμένο συμπυκνωτή, διαρροή στο σύστημα ή απλώς έλλειψη ψυκτικού μέσου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Peugeot 3008 έχει συγκεντρώσει πολλές θετικές κριτικές για την ευρύχωρη καμπίνα του, η οποία το καθιστά μια καλή επιλογή αν ψάχνεις ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που θα επιθυμούσες να αυξήσεις τον αποθηκευτικό χώρο του αυτοκινήτου σου, θα μπορούσες να εγκαταστήσεις μπάρες οροφής για Peugeot 3008 και να μεταφέρεις με ασφάλεια π.χ. ποδήλατα, πέδιλα σκι ή μια μπαγκαζιέρα οροφής.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για το θέμα:

Δημοφιλεις αναρτησεις

Εγγραφειτε στο ενημερωτικο μας δελτιο

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου: