• SHOP
  • CLUB
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0
Το γκαράζ μου
Προσθήκη όχηματος
0
προϊόν(τα) #85-4544
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Ποια είναι τα προβλήματα με το Hyundai Kona

Το Hyundai Kona είναι ένα μικρού μεγέθους κροσόβερ SUV, Νοτιοκορεατικής κατασκευής, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στην αγορά το 2017. Την επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2018, παρουσιάστηκε και η ηλεκτρική έκδοσή του, η Kona Electric ή Kona EV.

Μέχρι και τις ημέρες μας, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει κυκλοφορήσει σε δύο γενιές και δύο ειδικές εκδόσεις.

Η πρώτη γενιά που βγήκε στην αγορά το 2017, ήταν διαθέσιμη με κινητήρες βενζίνης 1.0, 1.6, και 2.0 λίτρων. Κινητήρες ντίζελ 1.6 λίτρων και δύο υβριδικές εκδόσεις βενζίνης 1.6 λίτρων, με μπαταρίες 1.56 kWh. Η πρώτη γενιά πέρασε από αναδιαμόρφωση το 2020, για όλες της τις εκδόσεις. 

Το 2019, βγήκε στην αγορά η πρώτη ειδική έκδοση του οχήματος, το Kona Iron Man Special Edition παράλληλα με την διαφήμιση της αντίστοιχη κινηματογραφικής ταινίας. Το όχημα ήταν μηχανικά ίδιο με αυτό της πρώτης γενιάς αλλά διέθετε λεπτομέρειες στο εξωτερικό που προέρχονταν από τον ήρωα της ταινίας του οποίου δανείστηκε το όνομα.

Το 2021, εμφανίστηκε στην αγορά η δεύτερη ειδική έκδοση του αυτοκινήτου, το Kona N και αποτέλεσε το πρώτο όχημα υψηλών επιδόσεων της εταιρίας. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με έναν υπερσυμπιεζόμενο κινητήρα 2.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 280 Ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 392 Nm.

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου, βγήκε στην αγορά το 2022. Το όχημα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης 1.6 και 2.0 λίτρων και ως υβριδικό.

Το αυτοκίνητο αυτό έχει λάβει το 2019 στο Ντιτρόιτ, το βραβείο Utility Vehicle of the Year, ενώ το 2022, βγήκε πρώτο στη λίστα με τα καλύτερα μικρά SUV.

Παρ’ όλα τα πιο πάνω στοιχεία και χαρακτηριστικά, όπως και για κάθε άλλο αυτοκίνητο, υπήρξαν αναφορές για προβλήματα του Hyundai Kona. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά και ας τα σχολιάσουμε όταν είναι αυτό εφικτό.

Τα βασικά προβλήματα του Hyundai Kona που αναφέρθηκαν ήταν έξι στον αριθμό:

hyundai kona προβληματα

  1. Πιθανότητα πυρκαγιάς στον κινητήρα. Τόσο τα οχήματα με κινητήρες βενζίνης, όσο και τα υβριδικά, εξοπλίζονται με έναν 4κύλινδρο εν σειρά κινητήρα, 2.0 λίτρων. Μετά από πλήθος αναφορών, αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι από τους συγκεκριμένους κινητήρες διέθεταν προβληματικά επεξεργασμένα θερμικά ελατήρια λαδιού εμβόλων, με αποτέλεσμα διαρροές λαδιού στην επιφάνεια της εξάτμισης και την εκκίνηση πυρκαγιάς. Οι ιδιοκτήτες που έκαναν τις αναφορές μίλησαν για ενεργοποίηση της λυχνίας ελέγχου κινητήρα, πριν την εμφάνιση καπνού ή άλλων σημαδιών έναρξης πυρκαγιάς. Η Hyundai. Λόγω αυτού του προβλήματος έκανε τη μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων ετών, ανακαλώντας μόνο στις ΗΠΑ 277.045 οχήματα, για αλλαγή των ελατηρίων. Ουσιαστικά, η εταιρία ενημερώνει τους πελάτες της που έχουν αγοράσει οχήματα με το συγκεκριμένο πρόβλημα να πάνε το όχημά τους για δωρεάν αλλαγή κινητήρα, οπότε δεν αναγκάζονται οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν πρόσθετα αξεσουάρ και ανταλλακτικά Hyundai Kona.
  2. Πρόβλημα με τον έλεγχο ταχύτητας του αυτοκινήτου. Είναι σχεδόν δεδομένο στις ημέρες μας ότι τα οχήματα διαθέτουν προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας, το γνωστό Adaptive Cruise Control. Στην περίπτωση του Hyundai Kona όμως, έχουν αναφερθεί σε αρκετές περιπτώσεις προβλήματα με το λειτουργικό του συγκεκριμένου συστήματος. Το αποτέλεσμα είναι το σύστημα να μην ενεργοποιείται με αποτέλεσμα ατυχήματα ή παρ’ ολίγον ατυχήματα. Η εταιρία μια και το όχημα είναι αρκετά καινούριο δεν έχει καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη αιτία, ούτε σε κάποια ανάκληση ακόμα. Γεγονός που μπερδεύει τους ιδιοκτήτες γιατί δεν πρόκειται για κάτι απλό, όπως μια αλλαγή στα λάδια αυτοκινήτου.
  3. Προβλήματα με το σύστημα προειδοποίησης για τυφλά σημεία. Όπως όλα τα ογκώδη οχήματα, έτσι και το Hyundai Kona ως κροσόβερ SUV, διαθέτει αρκετά τυφλά σημεία, δηλαδή σημεία τα οποία δεν βλέπει ο οδηγός κατά τη χρήση του οχήματος, με αποτέλεσμα την αύξηση των κινδύνων μικροσυγκρούσεων. Για το λόγο αυτό, διαθέτει την λειτουργία Blind Collision Warning. Με βάση τη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος, έχουν γίνει αρκετές αναφορές προβλημάτων, από ιδιοκτήτες του οχήματος. Η βλάβη φαίνεται να προκύπτει κοντά στα 10.000 χλμ, οπότε και αναγκάζεται ο ιδιοκτήτης να επισκευάσει τη μονάδα με ένα αρκετά τσουχτερό κόστος.
  4. Ενδεχόμενο ανάφλεξης μπαταριών. Το χειρότερο από τα προβλήματα του Hyundai Kona hybrid είναι οι αναφορές για ανάφλεξη των μπαταριών και πυρκαγιά στο όχημα. Οι αναφορές μιλούν για ξαφνική ανάφλεξη χωρίς κανένα προηγούμενο ενδεικτικό σημάδι. Η εταιρία ενεργώντας άμεσα δημιούργησε ένα λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας, αλλά κατόπιν παραπόνων, ανακάλεσε όλα τα υβριδικά οχήματα και επιδιόρθωσε το πρόβλημα. Αν λοιπόν λάβετε εντολή για ανάκληση του οχήματός σας, μεταβείτε άμεσα για μια δωρεάν αντικατάσταση στη μπαταρία για Hyundai Kona
  5. Προβλήματα με το σύστημα πέδησης. Στα ηλεκτρικά οχήματα, έγιναν αναφορές για μειωμένη απόδοση του συστήματος πέδησης. Η αιτία εντοπίστηκε στο καινούριο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα πέδησης της Hyundai, οπότε και ανακλήθηκαν 8.176 οχήματα κατασκευής 2019 – 2021 για άμεση και δωρεάν επιδιόρθωση του θέματος.
  6. Προβλήματα με το σύστημα προειδοποίησης μετωπικής σύγκρουσης. Υπήρξαν αναφορές για δυσλειτουργίες του συγκεκριμένου συστήματος από τους ιδιοκτήτες. Οι αναφορές έλεγαν πως ενεργοποιούταν χωρίς λόγο, τραντάζοντας ή φρενάροντας απότομα το όχημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εταιρία δεν προχώρησε σε κάποια άμεση ενέργεια. Αν λοιπόν εμφανιστεί η δυσλειτουργία, ο οδηγός θα πρέπει να αντικαταστήσει τον αισθητήρα που προκαλεί το πρόβλημα, του οποίου το κόστος δεν ξεπερνά τα 100 με 120 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να θυμάται κανείς ότι σχεδόν κάθε καινούριο μοντέλο αυτοκινήτου, παρουσίασε προβλήματα στα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του. Κατά πόσων μάλλον τα σύγχρονα οχήματα που είναι «φορτωμένα» με ηλεκτρικά συστήματα. Όταν όμως η εταιρία προχωρά σε δωρεάν ανακλήσεις και επισκευή του προβλήματος, η αλήθεια είναι από τη μία το πρόβλημα παύει να επηρεάζει τον ιδιοκτήτη και από την άλλη, η κατασκευάστρια εταιρία διατηρεί την αξιοπιστία της.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για το θέμα:

Δημοφιλεις αναρτησεις

Εγγραφειτε στο ενημερωτικο μας δελτιο

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου: