• SHOP
  • PARTNERS
  • CLUB
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0
Το γκαράζ μου
Προσθήκη όχηματος
0
προϊόν(τα) #44-9875
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Δημοφιλή ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Μπάρες οροφής αυτοκινήτου: τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή;

Οι μπάρες οροφής αυτοκινήτου είναι σημαντικές για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, καθώς επιτρέπουν την αποθήκευση και τη μεταφορά αντικειμένων πάνω από το όχημά τους, με άνεση και ευκολία. Αυτό σημαίνει ότι απελευθερώνεται χώρος τόσο μέσα στο αυτοκίνητο, όσο και στο πορτμπαγκάζ που γίνεται αρκετά πιο ευρύχωρο.

Μάθετε περισσότερα

Αισθητήρας πίεσης ελαστικών (TPMS): πώς λειτουργεί

Ο μετρητής πίεσης ελαστικών ή αλλιώς, το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, που ενδεχομένως έχετε δει και τη συντομογραφία του στα αγγλικά – την ένδειξη δηλαδή TPMS - αποτελεί ένα σύστημα στο αυτοκίνητο, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν η πίεση του αέρα μέσα στο ελαστικό, μειωθεί.

Μάθετε περισσότερα

Προβλήματα αυτοκινήτου

Mitsubishi Outlander: ποια είναι τα προβλήματα

Το Mitsubishi Outlander είναι ένα μικρού μεγέθους κροσόβερ SUV, το οποίο παράγεται από την Ιαπωνική εταιρία από το 2001, με την επωνυμία Airtrek, ενώ τη σημερινή επωνυμία του, την έλαβε το 2003. Στις ημέρες μας, στην αγορά πωλείται η τέταρτη γενιά του μοντέλου. Παράλληλα, τα οχήματα στα χρόνια της παραγωγής τους, πέρασαν και από δύο αναδιαμορφώσεις.

Μάθετε περισσότερα

Προβλήματα με το Hyundai Tucson

To Hyundai Tucson είναι ένα μικρού μεγέθους κροσόβερ SUV της πασίγνωστης Νοτιοκορεατικής μάρκας, το οποίο παρουσιάστηκε στην αγορά το 2004. Πρόκειται για το κορυφαίο σε πωλήσεις SUV της εταιρίας, με περισσότερα από 7 εκατομμύρια οχήματα να έχουν πουληθεί από την έναρξη της παραγωγής του.

Μάθετε περισσότερα

Διαγνωστικοί έλεγχοι

Φθαρμένα ελαστικά - Δες ποιο πρόστιμο σε περιμένει

Τόσο τα ελαστικά όσο και τα οχήματα πρέπει να ελέγχονται τακτικά για να διασφαλίζεται η ασφάλεια λειτουργίας τους.

Όσων αφορά στα ελαστικά, ο έλεγχος τους θα πρέπει να περικλείει τόσο τον έλεγχο για φθορά ελαστικών εξωτερικά, όσο και για φθορά ελαστικών εσωτερικά. Η εσωτερική φθορά συνήθως επιφέρει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προβληματική πίεση των ελαστικών, ενώ η εξωτερική φθορά έχει να κάνει με τη φθορά του πέλματος των ελαστικών και επηρεάζει αρνητικά την πρόσφυση στο οδόστρωμα και την απόσταση φρεναρίσματος.

Μάθετε περισσότερα

Δείκτης Ελέγχου Κινητήρα (Check Engine) στον πίνακα οργάνων: αιτίες ενεργοποίησης του δείκτη και μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Ο δείκτης Ελέγχου Κινητήρα (Check Engine) αποτελεί ένα δείκτη σήμανσης δυσλειτουργιών του κινητήρα ή των συστημάτων που σχετίζονται με την απόδοσή του. Στα σύγχρονα οχήματα, παρέχει ενημέρωση όσον αφορά στις δυσλειτουργίες του συστήματος ανάφλεξης, της αυτόματης μετάδοσης, τις αλλαγές στις στροφές του κινητήρα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, το καύσιμο μείγμα κ.λπ.

Μάθετε περισσότερα

Λεξικό

Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθεια αυτοκινήτου (ESP): τι είναι και πώς προκαλείται βλάβη

Τα οχήματα που κυκλοφορούν στο Ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο και κατά συνέπεια, και στο Ελληνικό, όσο περνά ο καιρός γίνονται όλο και περισσότερα. Η αύξηση των οχημάτων, δυστυχώς συνοδεύεται και από αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων. Ως αποτέλεσμα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δαπανούν πολύ χρόνο αλλά και χρήματα στη δημιουργία, αλλά και την τοποθέτηση στα οχήματά τους συστημάτων ασφαλείας που έχουν βασικό τους σκοπό τη μείωση αυτών των ατυχημάτων.

Μάθετε περισσότερα

Αερόσακος

Ο αερόσακος (αερόσακος ασφαλείας) είναι τμήμα του συστήματος παθητικής ασφαλείας και έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κινδύνου τραυματισμού, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Μάθετε περισσότερα

Νέα

Ο λόγος για τον οποίο χάνει τη δημοτικότητά του στην Ευρώπη το ντίζελ

Στις ημέρες μας, διακρίνεται στην Ευρώπη μια μείωση στη ζήτηση αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ. Υπάρχει μια υποψία, ότι η συγκεκριμένη τάση θα κρατήσει και στα χρόνια που έρχονται. Ας κατανοήσουμε το γιατί.

Μάθετε περισσότερα

Η Jaguar Κερδίζει το European Car of the Year για Πρώτη Φορά

Ανακοινώθηκε ο Νικητής του Διαγωνισμού Car of the Year στη Γενεύη. Το 2019, είναι το ηλεκτρικό κροσόβερ Jaguar I-Pace. Πρόκειται για την πρώτη φορά που αποσπά το συγκεκριμένο βραβείο ένα αυτοκίνητο της Βρετανικής μάρκας.

Μάθετε περισσότερα

Συμβουλές

Ιντερκουλερ: τι είναι και ποιες οι ενδείξεις δυσλειτουργίας του

Όλοι οι οδηγοί και κυρίως οι λάτρεις της ταχύτητας ονειρεύονται ένα αυτοκίνητο με δυνατό μοτέρ, τούρμπο και ιντερκούλερ. Σαν φράση ακούγεται υπέροχα, τι ακριβώς σημαίνει όμως;

 

Μάθετε περισσότερα

Φώτα πορείας αυτοκινήτου: Τελικά ποια είναι και πώς πρέπει να τα χρησιμοποιούμε;

Ο φωτισμός του αυτοκινήτου εξασφαλίζει την οδηγική άνεση και ασφάλεια και έχει ζωτική σημασία για το όχημα. Αποτελείται τόσο από τα φώτα στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τα εξωτερικά φώτα αυτοκινήτου διαθέτουν διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με τη λειτουργία τους και τον σκοπό που εξυπηρετούν. Έτσι, τα φώτα αυτοκινήτου περιλαμβάνουν τα φώτα ομίχλης, τα φώτα πορείας, τα φώτα ημέρας, καθώς και τα φλας, αλλά και τα πίσω φώτα αυτοκινήτου και άλλα.

Μάθετε περισσότερα

Γραφική αναπαράσταση δεδομένων

Οι προειδοποιητικές λυχνίες υποδεικνύουν την ενεργοποίηση διαφόρων συστημάτων

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα, είναι εξοπλισμένα με ένα μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών συστημάτων, κάθε ένα από τα οποία διαθέτει τους δικούς του προειδοποιητικούς δείκτες. Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από εκατό ενδεικτικά σύμβολα σε ένα αυτοκίνητο. Εδώ, θα σας μιλήσουμε γι’ αυτά λεπτομερώς. Ας ξεκινήσουμε με τους δείκτες που υποδεικνύουν την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση κάποιου συστήματος.

Μάθετε περισσότερα

Δημοφιλείς στην Ευρώπη τύποι κινητήρων, κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2018

Ποιοι τύποι κινητήρων ήταν οι δημοφιλέστεροι ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ & την ΕΖΕΣ κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2018;

Τι ποσοστό αυτών των κινητήρων έχουν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα; Σε ποια χώρα υπάρχει υψηλότερος αριθμός αυτοκινήτων που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα;

Οι νέες μας οπτικές αναπαραστάσεις δεδομένων, θα βοηθήσουν να σας παράσχουμε απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις.

Μάθετε περισσότερα
Εγγραφειτε στο ενημερωτικο μας δελτιο

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου: