Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
90-0446
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Εγγραφείτε
ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου:

Γραφική αναπαράσταση δεδομένων

Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθεια αυτοκινήτου (ESP): τι είναι και πώς προκαλείται βλάβη

Τα οχήματα που κυκλοφορούν στο Ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο και κατά συνέπεια, και στο Ελληνικό, όσο περνά ο καιρός γίνονται όλο και περισσότερα. Η αύξηση των οχημάτων, δυστυχώς συνοδεύεται και από αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων. Ως αποτέλεσμα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δαπανούν πολύ χρόνο αλλά και χρήματα στη δημιουργία, αλλά και την τοποθέτηση στα οχήματά τους συστημάτων ασφαλείας που έχουν βασικό τους σκοπό τη μείωση αυτών των ατυχημάτων.

Μάθετε περισσότερα
Οι προειδοποιητικές λυχνίες επισημαίνουν προβληματικά συστήματα και μηχανισμούς

Τα νέα γραφήματα δείχνουν τις λυχνίες στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου. Μάθετε περισσότερα για τα σύμβολα, τα οποία επισημαίνουν δυσλειτουργίες.

Μάθετε περισσότερα

Δημοφιλή ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Εγκέφαλος αυτοκινήτου (ECU): συμπτώματα βλάβης και τιμή

Στις ημέρες μας τα οχήματα διαθέτουν μια πληθώρα έξυπνων ηλεκτρονικών συστημάτων τα οποία φροντίζουν για την σωστή λειτουργία του οχήματος από κάθε άποψη, για την άνεση των επιβατών, αλλά και για την ασφάλειά τους. Για να μπορούν όλα αυτά να λειτουργήσουν συνδυαστικά, κάθε σύγχρονο όχημα διαθέτει περισσότερες από εκατό (100) ECU που ελέγχουν συγκεκριμένες λειτουργίες. Παρ’ όλα αυτά με τον όρο ECU (electronic control unit – ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου) τείνουμε να αναφερόμαστε στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.

Μάθετε περισσότερα
Τι είναι το καρμπυρατέρ και πώς καθαρίζεται

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία οδηγοί είχαν σίγουρα την εμπειρία κάποιου αυτοκινήτου με καρμπυρατέρ, μιας και αποτελούσε βασικό τμήμα του συστήματος παροχής καυσίμου κάθε αυτοκινήτου μέχρι κάποια εποχή. Φυσικά, στις ημέρες μας, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θεωρούνται μάλλον αντίκες.

Μάθετε περισσότερα

Συμβουλές

Πόμολο ταχυτήτων: πώς να επιλέξετε σωστά και τι πρέπει να προσέξετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν το όχημά τους να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά τους, τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα ή τις φιλοδοξίες τους στη ζωή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί αυτό, ένας από τους οποίους είναι να αλλάξετε το εργοστασιακά εγκατεστημένο πόμολο ταχυτήτων του αυτοκινήτου σας.

Μάθετε περισσότερα
Jeep Renegade προβλήματα: Ποιες βλάβες συμβαίνουν συχνότερα;

Το Jeep Renegade είναι μια αρκετά νέα σειρά οχημάτων με μόλις οκτώ χρόνια σε παραγωγή, μιας και παρουσιάστηκε στην αγορά μόλις το 2014). Το συγκεκριμένο όχημα αποτελεί την οικονομικά προσιτή λύση για όποιον θέλει ένα όχημα της Jeep.

Μάθετε περισσότερα

Νέα

Ο λόγος για τον οποίο χάνει τη δημοτικότητά του στην Ευρώπη το ντίζελ

Στις ημέρες μας, διακρίνεται στην Ευρώπη μια μείωση στη ζήτηση αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ. Υπάρχει μια υποψία, ότι η συγκεκριμένη τάση θα κρατήσει και στα χρόνια που έρχονται. Ας κατανοήσουμε το γιατί.

Μάθετε περισσότερα
Η Jaguar Κερδίζει το European Car of the Year για Πρώτη Φορά

Ανακοινώθηκε ο Νικητής του Διαγωνισμού Car of the Year στη Γενεύη. Το 2019, είναι το ηλεκτρικό κροσόβερ Jaguar I-Pace. Πρόκειται για την πρώτη φορά που αποσπά το συγκεκριμένο βραβείο ένα αυτοκίνητο της Βρετανικής μάρκας.

Μάθετε περισσότερα

Λεξικό

ABS

Το ABS (Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Τροχών) αποτελεί ένα σύστημα, το οποίο αποτρέπει το πλήρες κλείδωμα τον τροχών του οχήματος στο απότομο φρενάρισμα.

Μάθετε περισσότερα
Steptronic

Το Steptronic αποτελεί μια λειτουργία χειροκίνητης αλλαγής σχέσεων σε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η δημιουργία του έγινε βασισμένη σε σχέδια της BMW από τον Γερμανό κατασκευαστή ZF Friedrichshafen AG, το 1996, και μπορεί να βρεθεί σε αυτοκίνητα της BMW, της Mini, της MG και της Rover. Το κιβώτιο ταχυτήτων ελέγχεται είτε από το λεβιέ των ταχυτήτων, είτε από κουμπιά τοποθετημένα στο τιμόνι.

Μάθετε περισσότερα

Διαγνωστικοί έλεγχοι

Δείκτης Ελέγχου Κινητήρα (Check Engine) στον πίνακα οργάνων: αιτίες ενεργοποίησης του δείκτη και μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Ο δείκτης Ελέγχου Κινητήρα (Check Engine) αποτελεί ένα δείκτη σήμανσης δυσλειτουργιών του κινητήρα ή των συστημάτων που σχετίζονται με την απόδοσή του. Στα σύγχρονα οχήματα, παρέχει ενημέρωση όσον αφορά στις δυσλειτουργίες του συστήματος ανάφλεξης, της αυτόματης μετάδοσης, τις αλλαγές στις στροφές του κινητήρα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, το καύσιμο μείγμα κ.λπ.

Μάθετε περισσότερα
Υγρά υδραυλικού τιμονιού: Πώς να τα επιλέξετε και να τα αλλάξετε

Η διάρκεια ζωής του υδραυλικού τιμονιού προορίζεται για όλη τη διάρκεια ζωής ενός αυτοκινήτου, αλλά μόνο στην περίπτωση που το σύστημα δεν έχει διαρροές υγρού. Η χρήση υποδεέστερων λαδιών ή η καθυστερημένη αλλαγή τους είναι οι πιο κοινές αιτίες βλάβης του υδραυλικού τιμονιού. Διαβάστε το άρθρο μας για να γνωρίζετε πώς να αποφύγετε τα λάθη στην επιλογή κι αντικατάσταση του υδραυλικού υγρού.

Μάθετε περισσότερα