Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Εγγραφείτε
ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου:

Γραφική αναπαράσταση δεδομένων

Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθεια αυτοκινήτου (ESP): τι είναι και πώς προκαλείται βλάβη

Τα οχήματα που κυκλοφορούν στο Ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο και κατά συνέπεια, και στο Ελληνικό, όσο περνά ο καιρός γίνονται όλο και περισσότερα. Η αύξηση των οχημάτων, δυστυχώς συνοδεύεται και από αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων. Ως αποτέλεσμα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δαπανούν πολύ χρόνο αλλά και χρήματα στη δημιουργία, αλλά και την τοποθέτηση στα οχήματά τους συστημάτων ασφαλείας που έχουν βασικό τους σκοπό τη μείωση αυτών των ατυχημάτων.

Μάθετε περισσότερα
Οι προειδοποιητικές λυχνίες επισημαίνουν προβληματικά συστήματα και μηχανισμούς

Τα νέα γραφήματα δείχνουν τις λυχνίες στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου. Μάθετε περισσότερα για τα σύμβολα, τα οποία επισημαίνουν δυσλειτουργίες.

Μάθετε περισσότερα

Δημοφιλή ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Πεταλούδα γκαζιού: λειτουργίες και συμπτώματα

Συνήθως, όταν λέμε πεταλούδα φανταζόμαστε υπέροχα χρώματα, πολύ λεπτά φτερά και εξοχή. Υπάρχει όμως και μια πεταλούδα που δεν ταιριάζει με την πιο πάνω περιγραφή, αυτή είναι η πεταλούδα του γκαζιού στου κινητήρα του αυτοκινήτου.

Μάθετε περισσότερα
Βαλβιδα PCV: αρχή λειτουργίας, δυσλειτουργίες και συχνές ερωτήσεις

Ένα από τα τμήματα που ενδεχομένως να μην γνωρίζει το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών είναι και η βαλβίδα PCV; Τι είναι όμως η βαλβίδα PCV; Και το βασικότερο από όλα, τι κάνει η βαλβίδα PCV;

Μάθετε περισσότερα

Συμβουλές

Πού αναγράφεται ο κωδικός χρώματος του αυτοκινήτου

Επιλέγοντας αυτοκίνητο, πέρα από το μοντέλο και την έκδοση του οχήματός μας, ο πωλητής μας ζητά να επιλέξουμε και το χρώμα του. Το χρώμα του αυτοκινήτου μας λοιπόν, βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις πρώτες επιλογές που κάνουμε με το που θα αποφασίσουμε να αγοράσουμε αυτοκίνητο.

Μάθετε περισσότερα
Ζώνη ασφαλείας: κανόνες χρήσης, λειτουργίες, προβλήματα

Το δέσιμο της ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου είναι κάτι το οποίο πλέον αποτελεί για τους περισσότερους μια συνήθεια κατά την είσοδό τους στο αυτοκίνητο. Η χρήση της ζώνης ασφαλείας αποτελεί τη βάση των συστημάτων ασφαλείας του οχήματος, μιας και τα πάντα είναι ρυθμισμένα να λειτουργούν με τη ζώνη δεμένη. Η ζώνη, μειώνει ουσιαστικά τους κίνδυνους τραυματισμού ή και θανάτου λόγω τροχαίου σε τεράστιο ποσοστό.

Μάθετε περισσότερα

Νέα

Ο λόγος για τον οποίο χάνει τη δημοτικότητά του στην Ευρώπη το ντίζελ

Στις ημέρες μας, διακρίνεται στην Ευρώπη μια μείωση στη ζήτηση αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ. Υπάρχει μια υποψία, ότι η συγκεκριμένη τάση θα κρατήσει και στα χρόνια που έρχονται. Ας κατανοήσουμε το γιατί.

Μάθετε περισσότερα
Η Jaguar Κερδίζει το European Car of the Year για Πρώτη Φορά

Ανακοινώθηκε ο Νικητής του Διαγωνισμού Car of the Year στη Γενεύη. Το 2019, είναι το ηλεκτρικό κροσόβερ Jaguar I-Pace. Πρόκειται για την πρώτη φορά που αποσπά το συγκεκριμένο βραβείο ένα αυτοκίνητο της Βρετανικής μάρκας.

Μάθετε περισσότερα

Λεξικό

ABS

Το ABS (Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Τροχών) αποτελεί ένα σύστημα, το οποίο αποτρέπει το πλήρες κλείδωμα τον τροχών του οχήματος στο απότομο φρενάρισμα.

Μάθετε περισσότερα
Steptronic

Το Steptronic αποτελεί μια λειτουργία χειροκίνητης αλλαγής σχέσεων σε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η δημιουργία του έγινε βασισμένη σε σχέδια της BMW από τον Γερμανό κατασκευαστή ZF Friedrichshafen AG, το 1996, και μπορεί να βρεθεί σε αυτοκίνητα της BMW, της Mini, της MG και της Rover. Το κιβώτιο ταχυτήτων ελέγχεται είτε από το λεβιέ των ταχυτήτων, είτε από κουμπιά τοποθετημένα στο τιμόνι.

Μάθετε περισσότερα

Διαγνωστικοί έλεγχοι

Υγρά υδραυλικού τιμονιού: Πώς να τα επιλέξετε και να τα αλλάξετε

Η διάρκεια ζωής του υδραυλικού τιμονιού προορίζεται για όλη τη διάρκεια ζωής ενός αυτοκινήτου, αλλά μόνο στην περίπτωση που το σύστημα δεν έχει διαρροές υγρού. Η χρήση υποδεέστερων λαδιών ή η καθυστερημένη αλλαγή τους είναι οι πιο κοινές αιτίες βλάβης του υδραυλικού τιμονιού. Διαβάστε το άρθρο μας για να γνωρίζετε πώς να αποφύγετε τα λάθη στην επιλογή κι αντικατάσταση του υδραυλικού υγρού.

Μάθετε περισσότερα
Υπερθέρμανση των δίσκων φρεναρίσματος: Τα συμπτώματα, τα αίτια, η λύση του προβλήματος

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα των δίσκων φρεναρίσματος είναι η υπερθέρμανσή τους. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης, η θερμοκρασία του δίσκου φτάνει σε υψηλές τιμές, οπότε το τακάκι αρχίζει να γλυστράει πάνω στον δίσκο και η αποδοτικότητα του φρεναρίσματος μειώνεται στο ελάχιστο.

Μάθετε περισσότερα