• SHOP
  • CLUB
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0
Το γκαράζ μου
Προσθήκη όχηματος
0
προϊόν(τα) #96-6003
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Φρένα αυτοκινήτων

Οδηγίες αλλαγής υγρού φρένων αυτοκινήτου: συχνότητα και κόστος

Το σύστημα πέδησης, δηλαδή, τα φρένα του αυτοκινήτου, είναι το βασικότερο σύστημα του οχήματος που αφορά άμεσα στην ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών κάθε οχήματος. Αυτό το σύστημα επιβραδύνει αλλά και σταματά το όχημα. Κανένα όχημα χωρίς φρένα ή με πρόβλημα στα φρένα δεν πρέπει να κινείται τόσο βάσει νόμου, όσο και λογικής.

Μάθετε περισσότερα

Πότε τα τακάκια χρειάζονται αλλαγή και ποιο είναι το κόστος

Όλοι οι οδηγοί, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, πάντα τη συντήρηση του οχήματός τους. Η συντήρηση απαιτεί την αντικατάσταση κάποιον τμημάτων που είναι σημαντικά αλλά και την αντικατάσταση κάποιων τμημάτων που η σημασία τους είναι συνυφασμένη με την ασφάλεια, αλλά και την ίδια τη ζωή όσων επιβαίνουν στο αυτοκίνητο.

Μάθετε περισσότερα

Συμβουλές

Ιντερκουλερ: τι είναι και ποιες οι ενδείξεις δυσλειτουργίας του

Όλοι οι οδηγοί και κυρίως οι λάτρεις της ταχύτητας ονειρεύονται ένα αυτοκίνητο με δυνατό μοτέρ, τούρμπο και ιντερκούλερ. Σαν φράση ακούγεται υπέροχα, τι ακριβώς σημαίνει όμως;

 

Μάθετε περισσότερα

Τι αξεσουάρ χρειάζομαι για το κάμπινγκ;

Οι διακοπές, είτε καλοκαιρινές, είτε με οποιαδήποτε ευκαιρία μέσα στο έτος, αποτελούν την αναγκαίά φόρτιση κάθε ανθρώπου, για να αντέξει τις υπόλοιπες ημέρες εργασίας και καθημερινότητας. Η συνηθέστερη εκδοχή είναι η ενοικίαση κάποιου δωματίου σε ξενοδοχείο ή ξενώνα και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει όμως και μια ακόμη εκδοχή, η οποία είναι φυσικά το κάμπινγκ.

Μάθετε περισσότερα

Ηλεκτρικό σύστημα αυτοκινήτων

Σε τι χρησιμεύει ο αισθητήρας γωνίας τιμονιού;

Από το 2012, όλα τα καινούρια επιβατικά οχήματα εξοπλίζονται με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο διασφαλίζει την ασφαλή σταθερότητα του οχήματος κατά την κίνησή του. Πιο συγκεκριμένα, αποτελείται από μια σειρά αισθητήρων που συνεργάζονται με έναν υπολογιστή για τη βελτίωση της σταθερότητας του οχήματος, ανιχνεύοντας και μειώνοντας την απώλεια πρόσφυσης. Ανάμεσα στους σημαντικότερους αισθητήρες τους συστήματος ESC ανήκει και ο αισθητήρας γωνίας κλίσης τιμονιού. Αυτοί οι αισθητήρες βασίζονται ο ένας στον άλλο για να δώσουν στη μονάδα ESC (συνήθως μέρος της μονάδας του ABS) ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το τιμόνι και τους κινητήριους τροχούς, όπως ο ρυθμός περιστροφής ή ο έλεγχος πρόσφυσης.

 
Μάθετε περισσότερα

Φώτα πορείας αυτοκινήτου: Τελικά ποια είναι και πώς πρέπει να τα χρησιμοποιούμε;

Ο φωτισμός του αυτοκινήτου εξασφαλίζει την οδηγική άνεση και ασφάλεια και έχει ζωτική σημασία για το όχημα. Αποτελείται τόσο από τα φώτα στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τα εξωτερικά φώτα αυτοκινήτου διαθέτουν διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με τη λειτουργία τους και τον σκοπό που εξυπηρετούν. Έτσι, τα φώτα αυτοκινήτου περιλαμβάνουν τα φώτα ομίχλης, τα φώτα πορείας, τα φώτα ημέρας, καθώς και τα φλας, αλλά και τα πίσω φώτα αυτοκινήτου και άλλα.

Μάθετε περισσότερα

Δημοφιλή ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Μπάρες οροφής αυτοκινήτου: τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή;

Οι μπάρες οροφής αυτοκινήτου είναι σημαντικές για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, καθώς επιτρέπουν την αποθήκευση και τη μεταφορά αντικειμένων πάνω από το όχημά τους, με άνεση και ευκολία. Αυτό σημαίνει ότι απελευθερώνεται χώρος τόσο μέσα στο αυτοκίνητο, όσο και στο πορτμπαγκάζ που γίνεται αρκετά πιο ευρύχωρο.

Μάθετε περισσότερα

Φίλτρο αέρα ελευθέρας ροής: πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Οι κινητήρες μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους – όλοι χρειαζόμαστε αέρα για να λειτουργήσουμε σωστά. Περιορίστε την παροχή αέρα στον κινητήρα σας και δεν θα λειτουργεί όσο καλά θα έπρεπε, κάτι που συνήθως γίνεται εμφανές με την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου. Οι κινητήρες χρειάζονται όλο το οξυγόνο που μπορούν να πάρουν για την καύση, αλλά απαιτούν αποκλειστικά καθαρό αέρα, όχι κάθε σκουπίδι και μικροσκοπικό σωματίδιο που θα μπορούσε να περιέχει ο αέρας. Σε αυτό το σημείο γίνεται χρήσιμο το φίλτρο αέρα.

Μάθετε περισσότερα

Μετάδοση κίνησης αυτοκινήτου

Πόμολο ταχυτήτων: πώς να επιλέξετε σωστά και τι πρέπει να προσέξετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν το όχημά τους να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά τους, τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα ή τις φιλοδοξίες τους στη ζωή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί αυτό, ένας από τους οποίους είναι να αλλάξετε το εργοστασιακά εγκατεστημένο πόμολο ταχυτήτων του αυτοκινήτου σας.

Μάθετε περισσότερα

Τι είναι το βολάν αυτοκινήτου

Το βολάν (σφόνδυλος) είναι ένα ογκώδες τμήμα του συμπλέκτη που έχει το σχήμα μεγάλου δίσκου. Συνδέεται στον στροφαλοφόρο άξονα του κινητήρα και ο βασικός του σκοπός είναι να διασφαλίζει ότι μεταφέρεται ομαλά η ισχύς από τον κινητήρα. Εξουδετερώνει τους κραδασμούς του στροφαλοφόρου άξονα και εξισορροπεί τις διακυμάνσεις στις στροφές του κινητήρα, αποθηκεύοντας την περίσσεια ενέργειας για μελλοντική χρήση. Αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται για να διατηρείται ο κινητήρας σε λειτουργία όταν ο οδηγός, για παράδειγμα, τραβάει το πόδι του από το πετάλι του γκαζιού.

Μάθετε περισσότερα

Λεξικό

Κλιματισμός αυτοκινήτου

Φίλτρο καμπίνας με ενεργό άνθρακα ή στάνταρ. Ποιο είναι καλύτερο

Η παρουσία του φίλτρου καμπίνας στα σύγχρονα οχήματα δεν προκαλεί πλέον έκπληξη. Η επίδρασή του στην υγεία είναι τεράστια και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά πλεονεκτήματά του. Το φίλτρο καμπίνας έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να διατηρεί την ποιότητα του αέρα μέσα στο όχημά σας όσο το δυνατόν πιο καθαρή.

Μάθετε περισσότερα

Συμπιεστής κλιματιστικού αυτοκινήτου: βλάβες και πόσο κοστίζει η αλλαγη

Το σύστημα κλιματισμού του οχήματος, το καλοριφέρ και το air condition δηλαδή, παρέχουν στον οδηγό τη βέλτιστη ατμόσφαιρα και θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας του οχήματος, ανεξάρτητα από την εποχή.

Μάθετε περισσότερα

Νέα

Κωδικοί κουπονιών AUTODOC 2024

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις οικονομία στο AUTODOC, ακόμη και χωρίς να εξαργυρώσεις έναν κωδικό έκπτωσης. Για να ενημερώνεσαι έγκαιρα και άμεσα για τις καλύτερες ευκαιρίες, εκπτωτικές καμπάνιες και τις αποκλειστικές ειδικές προσφορές μας, σου συνιστούμε να εγγραφείς στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Μάθετε περισσότερα

Η Πρώτη Αυτοματοποιημένη Υπηρεσία Valet Parking στον Kόσμο Ανοίγει στη Γερμανία

Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί στο Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη. Πρόκειται για ένα κοινό πρότζεκτ των Γερμανικών Ομίλων Daimler και Bosch. Τα αυτοκίνητα μπορούν να παρκάρουν μόνα τους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση: το μόνο που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να ενεργοποιήσει τη διαδικασία μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για smartphone. Οι οδηγοί μπορούν να παραλάβουν τα οχήματά τους με τον ίδιο τρόπο.

Μάθετε περισσότερα

Διαγνωστικοί έλεγχοι

Υγρά υδραυλικού τιμονιού: Πώς να τα επιλέξετε και να τα αλλάξετε

Η διάρκεια ζωής του υδραυλικού τιμονιού προορίζεται για όλη τη διάρκεια ζωής ενός αυτοκινήτου, αλλά μόνο στην περίπτωση που το σύστημα δεν έχει διαρροές υγρού. Η χρήση υποδεέστερων λαδιών ή η καθυστερημένη αλλαγή τους είναι οι πιο κοινές αιτίες βλάβης του υδραυλικού τιμονιού. Διαβάστε το άρθρο μας για να γνωρίζετε πώς να αποφύγετε τα λάθη στην επιλογή κι αντικατάσταση του υδραυλικού υγρού.

Μάθετε περισσότερα

Γραφική αναπαράσταση δεδομένων

VW Golf IV: ισχυρά σημεία

Το Volkswagen Golf IV είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παγκοσμίως αυτοκίνητα. Αυτή η γενιά παρουσιάστηκε το 1997. Ήταν διαθέσιμη με τέσσερα διαφορετικά αμαξώματα: στέισον βάγκον, κάμπριο με αναδιπλούμενη οροφή, 3θυρο και 5θυρο χάτσμπακ. Το τελευταίο ξεχώριζε για το μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, τα οποία επισημάνθηκαν από πολλούς Ευρωπαίους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Μάθετε περισσότερα

Προβλήματα αυτοκινήτου

Mitsubishi Outlander: ποια είναι τα προβλήματα

Το Mitsubishi Outlander είναι ένα μικρού μεγέθους κροσόβερ SUV, το οποίο παράγεται από την Ιαπωνική εταιρία από το 2001, με την επωνυμία Airtrek, ενώ τη σημερινή επωνυμία του, την έλαβε το 2003. Στις ημέρες μας, στην αγορά πωλείται η τέταρτη γενιά του μοντέλου. Παράλληλα, τα οχήματα στα χρόνια της παραγωγής τους, πέρασαν και από δύο αναδιαμορφώσεις.

Μάθετε περισσότερα

Προβλήματα με το Hyundai Tucson

To Hyundai Tucson είναι ένα μικρού μεγέθους κροσόβερ SUV της πασίγνωστης Νοτιοκορεατικής μάρκας, το οποίο παρουσιάστηκε στην αγορά το 2004. Πρόκειται για το κορυφαίο σε πωλήσεις SUV της εταιρίας, με περισσότερα από 7 εκατομμύρια οχήματα να έχουν πουληθεί από την έναρξη της παραγωγής του.

Μάθετε περισσότερα

Κινητήρας αυτοκινήτου

Κινητήρες D3, D4 και D5: τι σημαίνει η σήμανση και οι παράμετροι απόδοσής τους

Οι D3, D4 και D5 είναι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες ντίζελ με σύστημα ψεκασμού καυσίμου κοινού δοχείου (Common Rail), που τοποθετούνται σε αυτοκίνητα της Volvo. Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το 2001. Σήμερα, αυτοί οι κινητήρες χρησιμοποιούνται στα περισσότερα μοντέλα της συγκεκριμένης μάρκας. Οι κινητήρες αυτοί, χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και αξιοπιστία. Λειτουργούν παράγοντας ελάχιστο θόρυβο, είναι εύκολοι στη συντήρηση και συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου..

Μάθετε περισσότερα

Ατμοσφαιρικος κινητηρας vs turbo: χαρακτηριστικά και διαφορές

Τις παλαιότερες εποχές, ο ήχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων έφερνε στο μυαλό όσων αγαπούσαν τα αυτοκίνητα, τα σκασίματα της τουρμπίνας και τις απίστευτες ταχύτητες. Στις ημέρες μας, το τούρμπο έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα με το μεγαλύτερο ποσοστό των καινούριων ντίζελ οχημάτων να διαθέτουν τουρμπινα αλλά και μεγάλο ποσοστό βενζινοκίνητων οχημάτων να παρέχουν αυτή την επιλογή.

Μάθετε περισσότερα
Εγγραφειτε στο ενημερωτικο μας δελτιο

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου: