0   Είδη
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Steptronic

Εγγραφείτε
ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου:

Το Steptronic αποτελεί μια λειτουργία χειροκίνητης αλλαγής σχέσεων σε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η δημιουργία του έγινε βασισμένη σε σχέδια της BMW από τον Γερμανό κατασκευαστή ZF Friedrichshafen AG, το 1996, και μπορεί να βρεθεί σε αυτοκίνητα της BMW, της Mini, της MG και της Rover. Το κιβώτιο ταχυτήτων ελέγχεται είτε από το λεβιέ των ταχυτήτων, είτε από κουμπιά τοποθετημένα στο τιμόνι.

Η μετάβαση στη χειροκίνητη λειτουργία με τη χρήση του λεβιέ επιλογής σχέσεων του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, γίνεται απλά, τοποθετώντας τον στη θέση "Manual/Sport" (M/S). Στη συνέχεια, ο λεβιές σπρώχνεται προς τα μπροστά για να ανέβουν οι ταχύτητες και προς τα πίσω, για να κατέβουν.

Ο έλεγχος του Steptronic από το τιμόνι, γίνεται με τη χρήση των κουμπιών στη δεξιά πλευρά του. Τα κουμπιά στο εμπρόσθιο τμήμα του τιμονιού κατεβάζουν τις ταχύτητες, ενώ αυτά στο οπίσθιο, τις ανεβάζουν.

Αντίθετα από το σύστημα Tiptronic, το Steptronic δεν επιτρέπει τη μετάβαση σε πλήρως  χειροκίνητο έλεγχο. Ο υπολογιστής ταξιδίου ελέγχει συνεχώς την ταχύτητα και έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει τον έλεγχο της μετάδοσης σε περιπτώσεις, όπως:

  • γλίστρημα των κινητήριων τροχών.
  • κίνηση σε κατηφόρα χωρίς να πατιέται το πετάλι του γκαζιού.
  • απότομη πτώση των στροφών του κινητήρα.
  • ανίχνευση βλάβης από την μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου.
  • βλάβη της μονάδας ελέγχου της αυτόματης μετάδοσης.

Το Steptronic έχει τη δυνατότητα να υιοθετήσει  το προσωπικό στυλ οδήγησης. Το σύστημα θυμάται τον τρόπο οδήγησης και ρυθμίζει αυτόματα την αλλαγή των σχέσεων,  με βάση τις συνήθειες του οδηγού. Για τη βελτιστοποίηση της οδηγικής άνεσης, το Steptronic παρέχει δυο ακόμη λειτουργίες: ‘’Kick-down” (σπορ) και “stop and go” (οικονομίας).

loader Παρακαλώ , περιμένετε...

2.500.000 ανταλλακτικά αυτοκινήτων - Βρείτε το κατάλληλο ανταλλακτικό για το αυτοκίνητό σας.
Ψάξτε για ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Τύπος αιτήματος Παράδειγμα
Ανταλλακτικών Έδραση, κινητήρας
Ανταλλακτικών + Kατασκευαστές Έδραση, κινητήρας GSP
Ανταλλακτικών + Αυτοκινητοβιομηχανία Έδραση, κινητήρας OPEL
Ανταλλακτικών + Αριθμός προϊόντος Έδραση, κινητήρας 988-0801.10
Αριθμός προϊόντος 9175
Αριθμός προϊόντος + Kατασκευαστές 476.820 GSP
OEN 000000003175
OEN + Kατασκευαστές 0029903950 GSP