• SHOP
 • CLUB
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0
Το γκαράζ μου
Προσθήκη όχηματος
0
προϊόν(τα) #40-6606
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πώς θα ξεκινήσετε τον κινητήρα όταν ο καιρός είναι κρύος;

Μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών οι οποίοι χρησιμοποιούν τα οχήματά τους σε περιοχές με πολύ κρύο το χειμώνα, δυσκολεύονται πολύ συχνά να βάλουν μπροστά τον κινητήρα κατά τη διάρκειά του. Παρά το ότι οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων προσπαθούν ασταμάτητα να βελτιώσουν τα συστήματα και τις τεχνολογίες που έχουν ως σκοπό την αξιόπιστη εκκίνηση του κινητήρα, άσχετα από τις συνθήκες του περιβάλλοντος, σε κάποιες περιπτώσεις ο κινητήρας δεν παίρνει καν μπροστά. Στο άρθρο αυτό, θα μάθετε τι ακριβώς φταίει και πώς θα παίρνει πάντα μπροστά το όχημά σας.

6 παράγοντες που ασκούν επιρροή στην επιτυχή εκκίνηση του κινητήρα, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ψυχρές

 1. Προθέρμανση. Έχει μεγάλη σημασία για τους κινητήρες ντίζελ, οι οποίοι χωρίς προθέρμανση δεν μπορούν να πάρουν μπροστά στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η αρχή λειτουργίας των κινητήρων ντίζελ, έχει ως βάση της, την τάση των καυσίμων να αυτοαναφλέγονται. Ο αέρας που περνάει στο εσωτερικό του κινητήρα, συμπιέζεται μέχρι να αγγίξει η θερμοκρασία του τους 700 με 900 °C, οι οποίοι απαιτούνται για την ανάφλεξη του καυσίμου. Όταν όμως, ο καιρός είναι ψυχρός, οι συγκεκριμένες θερμοκρασίες δεν μπορούν να επιτευχθούν από την συμπίεση του αέρα. Έτσι, ο κινητήρας χρησιμοποιεί προθερμαντήρες για να θερμανθεί γρήγορα ο αέρας στο εσωτερικό του θαλάμου καύσης και να φτάσει στις απαραίτητες τιμές. Η δυσλειτουργία ακόμη και ενός προθερμαντήρα, ενδέχεται να επιφέρει προβλήματα στην εκκίνηση του κινητήρα, οπότε θα πρέπει να περνούν από έλεγχο πριν από κάθε χειμερινή περίοδο.

Οι κινητήρες βενζίνης εξαρτώνται λιγότερο από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, σε σχέση με τους κινητήρες ντίζελ, μιας και σε αυτή την περίπτωση, η ανάφλεξη του καυσίμου προκαλείται από τους σπινθήρες που παράγουν τα μπουζί. Ακόμη και έτσι, όταν η θερμοκρασία είναι μικρότερη από τους -24 °C, η βενζίνη δεν μπορεί να εξατμιστεί. Οπότε για να σχηματιστεί ένα μείγμα αέρα και καυσίμου με υψηλότερη ομοιογένεια, στα οχήματα με βενζινοκινητήρες, ενδέχεται επίσης να βρίσκονται σε χρήση συστήματα προθέρμανσης.

 1. Κατάσταση μπαταρίας. Η συμπίεση σε συγκεκριμένο βαθμό του αέρα, απαιτεί τη χρήση μιας αρκετά δυνατής μπαταρίας. Η φόρτιση της μπαταρίας βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος: αν η φόρτιση της μπαταρίας στους + 20 °C βρίσκεται στο 100%, τότε στους -20 °C θα χάσει τη μισή φόρτισή της και στους -30 °C θα φτάσει στο 20%. Το αποτέλεσμα είναι μια φθαρμένη ή ανεπαρκώς φορτισμένη μπαταρία, να μην αρκεί για να δώσει κίνηση στη μίζα. Επίσης, οι μπαταρίες με τάση εκκίνησης μικρότερη των 320 A, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε οχήματα με κινητήρες ντίζελ κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
 2. Ιδιότητες καυσίμου. Η σύνθεση του καυσίμου ορίζει τη θερμοκρασία της εξαέρωσης και του ιξώδους του, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα να απαιτείται η χρήση χειμερινού καυσίμου. Γεγονός που ισχύει και για τους βενζινοκινητήρες, αλλά και για τους κινητήρες ντίζελ. Η χειμερινή βενζίνη περιέχει υδρογονάνθρακες χαμηλού σημείου ζέσεως, οι οποίοι επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη δημιουργία του μείγματος καυσίμου και αέρα, καθώς και την πλήρη καύση του στις χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμερινό πετρέλαιο καύσης, έχει αντοχή στην κρυστάλλωση και κρατά την υψηλή του ρευστότητα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία πύκνωσης του καυσίμου ντίζελ, μειώνεται με τη χρήση ειδικών προσθέτων, τα οποία παράλληλα αφαιρούν το νερό από το καύσιμο.
 3. Κατάσταση λειτουργίας του συστήματος παροχής καυσίμου. Η αποτελεσματική δημιουργία του μείγματος καυσίμου, προϋποθέτει την κατάλληλη διάσπαση του καυσίμου. Έτσι, τα φίλτρα θα πρέπει να αλλάζονται και τα μπεκ να καθαρίζονται στον κατάλληλο χρόνο. Θα πρέπει, επίσης, να είστε σίγουροι ότι το ντεπόζιτο καυσίμου θα είναι πάντα πλήρες: στα σχεδόν άδεια ντεπόζιτα, δημιουργούνται επικαθίσεις πολύ ταχύτερα. Όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να παγώσει το καύσιμο, με συνέπεια να σπάσει η αντλία, να φράξει η γραμμή παροχής καυσίμου ή να δημιουργηθούν άλλες βλάβες.
 4. Ιξώδες λαδιού. Όταν το λιπαντικό είναι παχύρευστο, η κίνησή του μέσα στις γραμμές του συστήματος λίπανσης επιβραδύνεται. Έτσι, προκαλεί την πρόωρη φθορά των τμημάτων του κινητήρα και ασκεί υψηλότερο φορτίο στον κινητήρα. Για να πάρει ευκολότερα μπροστά ο κινητήρας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια με το ανάλογο ιξώδες.
 5. Συμπίεση στους κυλίνδρους του κινητήρα. Για να δημιουργηθεί η κατάλληλη πίεση στο καύσιμο για την ανάφλεξή του, ο θάλαμος καύσης θα πρέπει να σφραγιστεί. Αν κάποιος από τους κυλίνδρους έχει μικρότερη συμπίεση, ο κινητήρας θα πάρει δύσκολα μπροστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

7 συμβουλές από το AutoDoc που θα σας προσφέρουν βοήθεια για να βάλετε μπροστά τον κινητήρα ακόμα και με πάρα πολύ κρύο

 1. Εξαερώστε το σύστημα καυσίμου για να αυξήσετε την πίεση στο κατάλληλο για τη λειτουργία του επίπεδο. Η συγκεκριμένη μέθοδος υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στα οχήματα των οποίων η αντλία καυσίμου λειτουργεί με το διακόπτη της ανάφλεξης ανοιχτό. Για να το εξαερώσετε, γυρίστε το κλειδί στο διακόπτη ανάφλεξης κατά δύο επίπεδα, για να ενεργοποιηθεί η αντλία καυσίμου, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, κλείστε και πάλι το διακόπτη. Μετά από μισό περίπου λεπτό, επαναλάβετε τη διαδικασία. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να βάλετε μπροστά τον κινητήρα με τη μίζα.
 2. Θερμάνετε την μπαταρία. Αν το όχημα έχει μείνει πολύ καιρό παρκαρισμένο, ανάψτε τη μεγάλη ή τη μικρή σκάλα των προβολέων ή το καλοριφέρ για περίπου ένα λεπτό. Αφού προθερμανθεί για λίγο, η δύναμη της μπαταρίας και το παρεχόμενο ρεύμα θα αυξηθούν. Θα πρέπει, ωστόσο, προτού βάλετε μπροστά τον κινητήρα, να σβήσετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, για να μην έχετε απώλειες στην ισχύ της μπαταρίας.
 3. Θερμάνετε το θάλαμο καύσης. Η συγκεκριμένη μέθοδος, εφαρμόζεται μόνο στα οχήματα που λειτουργούν με πετρέλαιο κίνησης. Γυρίστε το διακόπτη της ανάφλεξης, περιμένετε μέχρι να σβήσει η ενδεικτική λυχνία και στη συνέχεια, κλείστε το διακόπτη. Ξανακάντε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές, συνεχόμενα. Οι προθερμαντήρες θα θερμαίνουν γρήγορα το θάλαμο καύσης, μέχρι να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο.
 4. Τσεκάρετε και αν χρειάζεται, καθαρίστε τους πόλους της μπαταρίας. Αν οι πόλοι της μπαταρίας δεν προσφέρουν αξιόπιστη επαφή με τα ηλεκτρικά κυκλώματα, η αντίσταση της επαφής αυξάνεται, μειώνοντας την ισχύ του εισερχόμενου ρεύματος, το οποίο δεν αρκεί για να βάλει μπροστά τον κινητήρα.
 5. Πατήστε το πετάλι του συμπλέκτη μέχρι το τέρμα. Η συγκεκριμένη συμβουλή, μπορεί να εφαρμοστεί αποκλειστικά σε αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Απομονώνοντας τον κινητήρα από το κιβώτιο ταχυτήτων, μειώνετε το φορτίο που τον επιβαρύνει, με αποτέλεσμα να παίρνει πιο εύκολα μπροστά.
 6. Μην ανάβετε τη μίζα για πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Στην αντίθετη περίπτωση, ο εξοπλισμός εκκίνησης μπορεί να πάθει βλάβη. Αν ο κινητήρας δεν πάρει μπροστά με την πρώτη, περιμένετε λίγα λεπτά πριν ξαναπροσπαθήσετε.
 7. Χρησιμοποιήστε σπρέι για τη γρήγορη εκκίνηση του κινητήρα. Τα συγκεκριμένα σπρέι, παράγονται από κατασκευαστές όπως οι: Liqui Moly, Presto, Mannol κλπ. Τα συγκεκριμένα σπρέι περιέχουν εστέρες, που αναφλέγονται σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες από τα καύσιμα. Έτσι, διασφαλίζεται η ανάφλεξη του καυσίμου τόσο όταν κάνει κρύο, όσο και υπό συνθήκες υψηλής υγρασίας, όταν η μπαταρία έχει αποφορτιστεί ή οι σπινθήρες δεν έχουν επαρκή απόδοση. Όταν κάνετε χρήση αυτών των σπρέι, θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρείτε επακριβώς τις οδηγίες του κατασκευαστή: αν ψεκάσετε υπερβολική ποσότητα στην εισαγωγή του αέρα, ενδέχεται να προκληθεί ζημιά στον κινητήρα.

Συμπέρασμα. Για να βάζετε μπροστά τον κινητήρα όταν επικρατεί ψύχος χωρίς προβλήματα, προετοιμαστείτε για το χειμώνα νωρίτερα. Για να γίνει αυτό, αντικαταστήστε τα θερινά λάδια με χειμερινά, αλλάξτε το φίλτρο λαδιού, καθαρίστε το σύστημα καυσίμου, τσεκάρετε την πυκνότητα του ηλεκτρολύτη της μπαταρίας και αν είναι απαραίτητο, αγοράστε μια μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας. Τσεκάρετε, επίσης, την κατάσταση των προθερμαντήρων και των μπουζί, τη σωστή λειτουργία του κινητήρα και των σχετικών συστημάτων. Επίσης, τσεκάρετε την τάνυση του ιμάντα του δυναμό, μιας και από την απόδοσή του εξαρτάται η επαναφόρτιση της μπαταρίας. Να θυμάστε: μόνον η ορθή λειτουργία του συνόλου των συστημάτων του οχήματος, διασφαλίζει την αξιόπιστη εκκίνηση του οχήματος, άσχετα από τις καιρικές συνθήκες.

AUTODOC Κορυφαία σε πωλήσεις: ανταλλακτικά σε συμφέρουσα τιμή

MANN-FILTER HU 711/51 x Φίλτρο λαδιού με τσιμούχα, Στοιχείο φίλτρου
Πληροφορίες προϊόντος
 • Παραλλαγή φίλτρου: Στοιχείο φίλτρου
 • Υψος [mm]: 69
 • Εσωτερική διάμετρος [mm]: 29
 • Εσωτερική διάμετρος 2 [mm]: 29
 • Διάμετρος [mm]: 64
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με τσιμούχα
 • MANN-FILTER: Φίλτρο λαδιού
 • Αριθμός τεμαχίου: HU 711/51 x
 • Η τιμή μας: 6,55 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
MANN-FILTER Φίλτρο λαδιού
Αριθμός προϊόντος: HU 711/51 x
6,55 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
ILZKBR7B8DG NGK Bi-Hex 95770 Μπουζί M12 x 1,25, Άνοιγμα κλειδιού: 14 mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Άνοιγμα κλειδιού: 14 mm
 • Μπουζί: Κεντρικό ηλεκρόδιο ιριδίου, 1-ηλεκτρόδιο γείωσης, χωρίς παράσιτα 5kOhm, με επίπεδη έδρα στεγανοποίησης
 • Μήκος σπειρώματος [mm]: 26,5
 • Θέση σπινθήρα [mm]: 5,0
 • Διαστάσεις σπειρώματος: M12 x 1,25
 • Έκδοση: Bi-Hex
 • NGK: Μπουζί
 • Αριθμός τεμαχίου: 95770
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
NGK Μπουζί
Αριθμός προϊόντος: 95770
14,84 €
(Τιμή ανά τεμάχιο)
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-56%
78424707 MAHLE ORIGINAL OX 188D Φίλτρο λαδιού με τσιμούχα, Στοιχείο φίλτρου
Πληροφορίες προϊόντος
 • Παραλλαγή φίλτρου: Στοιχείο φίλτρου
 • Υψος [mm]: 140,7
 • Εσωτερική διάμετρος 2 [mm]: 29
 • Ύψος 1 [mm]: 93
 • Διάμετρος [mm]: 71,5, 72
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με τσιμούχα
 • Ύψος 2 [mm]: 140,7
 • Εσωτερική διάμετρος 3 [mm]: 16,0
 • Καθαρό βάρος [g]: 101, 79
 • ύψος συσκευασίας [cm]: 14,5, 14,50
 • πλάτος συσκευασίας [cm]: 7,49, 7,50
 • μήκος συσκευασίας [cm]: 7,5
 • MAHLE ORIGINAL: Φίλτρο λαδιού
 • Αριθμός τεμαχίου: OX 188D
 • Η τιμή μας: 7,67 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
MAHLE ORIGINAL Φίλτρο λαδιού
Αριθμός προϊόντος: OX 188D
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

17,61 €
7,67 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
MANN-FILTER HU 6004 x Φίλτρο λαδιού με τσιμούχα, Στοιχείο φίλτρου
Πληροφορίες προϊόντος
 • Παραλλαγή φίλτρου: Στοιχείο φίλτρου
 • Υψος [mm]: 134
 • Εσωτερική διάμετρος [mm]: 18
 • Εσωτερική διάμετρος 2 [mm]: 18
 • Διάμετρος [mm]: 54, 53
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με τσιμούχα
 • MANN-FILTER: Φίλτρο λαδιού
 • Αριθμός τεμαχίου: HU 6004 x
 • Η τιμή μας: 13,08 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
MANN-FILTER Φίλτρο λαδιού
Αριθμός προϊόντος: HU 6004 x
13,08 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
MANN-FILTER HU 716/2 x Φίλτρο λαδιού με τσιμούχα, Στοιχείο φίλτρου
Πληροφορίες προϊόντος
 • Παραλλαγή φίλτρου: Στοιχείο φίλτρου
 • Υψος [mm]: 99
 • Εσωτερική διάμετρος [mm]: 26
 • Εσωτερική διάμετρος 2 [mm]: 19,6
 • Διάμετρος [mm]: 66, 72
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με τσιμούχα
 • MANN-FILTER: Φίλτρο λαδιού
 • Αριθμός τεμαχίου: HU 716/2 x
 • Η τιμή μας: 7,51 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
MANN-FILTER Φίλτρο λαδιού
Αριθμός προϊόντος: HU 716/2 x
7,51 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-46%
77642077 MAHLE ORIGINAL OC 47 Φίλτρο λαδιού 3/4
Πληροφορίες προϊόντος
 • Παραλλαγή φίλτρου: Βιδωτό φίλτρο
 • Υψος [mm]: 119,5, 120
 • Διαστάσεις σπειρώματος: 3 / 4"-16UNF-2B
 • Διάμ. στεγανοπ. δακτυλίου [mm]: 62,0
 • Κωδικός του συνιστώμενου ειδικού εργαλείου: OCS 1
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: με δύο βαλβίδες φραγής επιστροφής
 • Διάμετρος [mm]: 76,0
 • Διάμετρος 2 [mm]: 71,0, 72,0
 • Τύπος βαλβίδας: Βαλβίδα υπερχείλισης
 • Ροπή σύσφιγξης [Nm]: 20
 • ύψος συσκευασίας [cm]: 11,99, 12,50
 • Καθαρό βάρος [g]: 358, 396
 • πλάτος συσκευασίας [cm]: 7,85, 8,00
 • μήκος συσκευασίας [cm]: 7,9, 8,0
 • MAHLE ORIGINAL: Φίλτρο λαδιού
 • Αριθμός τεμαχίου: OC 47
 • Η τιμή μας: 6,42 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
MAHLE ORIGINAL Φίλτρο λαδιού
Αριθμός προϊόντος: OC 47
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

12,09 €
6,42 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-28%
ZKBR7A-HTU NGK Bi-Hex 91785 Μπουζί M12 x 1,25, Άνοιγμα κλειδιού: 14 mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Άνοιγμα κλειδιού: 14 mm
 • Μπουζί: με επίπεδη έδρα στεγανοποίησης, Κεντρικό ηλεκρόδιο νικελίου, 3 ηλεκτρόδια γείωσης, χωρίς παράσιτα 5kOhm, Σταθερή SAE σύνδεση
 • Μήκος σπειρώματος [mm]: 24,2
 • Θέση σπινθήρα [mm]: 9,3
 • Διαστάσεις σπειρώματος: M12 x 1,25
 • Έκδοση: Bi-Hex
 • NGK: Μπουζί
 • Αριθμός τεμαχίου: 91785
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
NGK Μπουζί
Αριθμός προϊόντος: 91785
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

15,80 €
11,26 €
(Τιμή ανά τεμάχιο)
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-59%
CT 1028 WP4 CONTITECH CT1028WP4 Σετ ιμάντα χρονισμού με αντλία νερού Αρ. δοντιών: 120, Πλάτος: 30 mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Αριθμός δοντιών: 120
 • Πλάτος [mm]: 30
 • ύψος συσκευασίας [cm]: 18,7
 • μήκος συσκευασίας [cm]: 19,5
 • πλάτος συσκευασίας [cm]: 18,2
 • Βάρος [kg]: 2,093
 • CONTITECH: Σετ ιμάντα χρονισμού με αντλία νερού
 • Αριθμός τεμαχίου: CT1028WP4
 • Η τιμή μας: 124,82 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
CONTITECH Σετ ιμάντα χρονισμού με αντλία νερού
Αριθμός προϊόντος: CT1028WP4
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

307,60 €
124,82 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
MANN-FILTER HU 712/8 x Φίλτρο λαδιού με τσιμούχα, Στοιχείο φίλτρου
Πληροφορίες προϊόντος
 • Παραλλαγή φίλτρου: Στοιχείο φίλτρου
 • Υψος [mm]: 87
 • Εσωτερική διάμετρος [mm]: 28
 • Εσωτερική διάμετρος 2 [mm]: 30
 • Διάμετρος [mm]: 59, 62
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με τσιμούχα
 • MANN-FILTER: Φίλτρο λαδιού
 • Αριθμός τεμαχίου: HU 712/8 x
 • Η τιμή μας: 5,73 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
MANN-FILTER Φίλτρο λαδιού
Αριθμός προϊόντος: HU 712/8 x
5,73 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-55%
CT 957 WP3 CONTITECH CT957WP3 Σετ ιμάντα χρονισμού με αντλία νερού Αρ. δοντιών: 130, Πλάτος: 20 mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Αριθμός δοντιών: 130
 • Πλάτος [mm]: 20
 • περιέχει ρολά: 3
 • ύψος συσκευασίας [cm]: 18,7
 • μήκος συσκευασίας [cm]: 19,5
 • πλάτος συσκευασίας [cm]: 18,2
 • Αριθμός δοντιών 2: 58
 • Πλάτος 2 [mm]: 17
 • Βάρος [kg]: 2,249
 • 2 ιμάντες
 • CONTITECH: Σετ ιμάντα χρονισμού με αντλία νερού
 • Αριθμός τεμαχίου: CT957WP3
 • Η τιμή μας: 121,90 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
CONTITECH Σετ ιμάντα χρονισμού με αντλία νερού
Αριθμός προϊόντος: CT957WP3
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

273,43 €
121,90 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-38%
FEBI BILSTEIN 17430 Τεντωτήρας, ιμάντας poly-V
Πληροφορίες προϊόντος
 • Διάμετρος [mm]: 92
 • Βάρος [kg]: 0,314
 • Υλικό: Μέταλλο
 • για κωδικό γνήσιου ανταλλακτικού: 119 200 14 70
 • Πλάτος επιφάνειας στήριξης ρολό [mm]: 31
 • FEBI BILSTEIN: Τεντωτήρας, ιμάντας poly-V
 • Αριθμός τεμαχίου: 17430
 • Η τιμή μας: 44,70 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
FEBI BILSTEIN Τεντωτήρας, ιμάντας poly-V
Αριθμός προϊόντος: 17430
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

73,10 €
44,70 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-20%
K&N Filters 33-3005 Φίλτρο αέρα 32mm, 178mm, 294mm, τετράγωνο, Φίλτρο μεγάλης διάρκειας
Πληροφορίες προϊόντος
 • Παραλλαγή φίλτρου: Φίλτρο μεγάλης διάρκειας
 • Σχήμα: τετράγωνο
 • Μήκος [mm]: 294
 • Πλάτος [mm]: 178
 • Υψος [mm]: 32
 • K&N Filters: Φίλτρο αέρα
 • Αριθμός τεμαχίου: 33-3005
 • Η τιμή μας: 67,63 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
K&N Filters Φίλτρο αέρα
Αριθμός προϊόντος: 33-3005
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

85,08 €
67,63 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
MANN-FILTER W 940 Φίλτρο λαδιού 3/4-16 UNF, με βαλβίδα φραγής επιστροφής, Βιδωτό φίλτρο
Πληροφορίες προϊόντος
 • Παραλλαγή φίλτρου: Βιδωτό φίλτρο
 • Υψος [mm]: 142
 • Διαστάσεις σπειρώματος: 3 / 4-16 UNF
 • Πίεση ανοίγματος βαλβίδας παράκαμψης [bar]: 2,5
 • Κωδικός του συνιστώμενου ειδικού εργαλείου: LS 9
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: με βαλβίδα φραγής επιστροφής
 • Διάμετρος [mm]: 93
 • Εσωτερική διάμετρος δακτυλίου στεγανοποίησης: 62
 • Εξωτερική διάμετρος δακτυλίου στεγανοποίησης: 71
 • MANN-FILTER: Φίλτρο λαδιού
 • Αριθμός τεμαχίου: W 940
 • Η τιμή μας: 8,92 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
MANN-FILTER Φίλτρο λαδιού
Αριθμός προϊόντος: W 940
8,92 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-31%
U5055 NGK 48206 Πολλαπλασιαστής 3πόλων, Τύπος σύνδεσης SAE
Πληροφορίες προϊόντος
 • Αριθμός κουμπωτών επαφών: 3
 • Πηνίο ανάφλεξης: Τύπος σύνδεσης SAE
 • Πλήθος εισόδων / εξόδων: 1
 • NGK: Πολλαπλασιαστής
 • Αριθμός τεμαχίου: 48206
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
NGK Πολλαπλασιαστής
Αριθμός προϊόντος: 48206
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

43,92 €
29,96 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-58%
70388228 MAHLE ORIGINAL OX 388D Φίλτρο λαδιού Στοιχείο φίλτρου
Πληροφορίες προϊόντος
 • Παραλλαγή φίλτρου: Στοιχείο φίλτρου
 • Υψος [mm]: 101,0
 • Εσωτερική διάμετρος 2 [mm]: 22
 • Ύψος 1 [mm]: 102
 • Διάμετρος [mm]: 65,0, 65
 • Εσωτερική διάμετρος 3 [mm]: 22,0
 • ύψος συσκευασίας [cm]: 10,49, 10,50
 • Καθαρό βάρος [g]: 61, 82
 • μήκος συσκευασίας [cm]: 7,0
 • πλάτος συσκευασίας [cm]: 7,00, 7,01
 • MAHLE ORIGINAL: Φίλτρο λαδιού
 • Αριθμός τεμαχίου: OX 388D
 • Η τιμή μας: 7,61 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
MAHLE ORIGINAL Φίλτρο λαδιού
Αριθμός προϊόντος: OX 388D
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

18,24 €
7,61 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης

Δημοφιλεις αναρτησεις

Εγγραφειτε στο ενημερωτικο μας δελτιο

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου: