• SHOP
 • PARTNERS
 • CLUB
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0
Το γκαράζ μου
Προσθήκη όχηματος
0
προϊόν(τα) #50-6319
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Μοτέρ υαλοκαθαριστήρων αυτοκινήτου: συμπτώματα βλάβης, αντικατάσταση και τιμές

Οι υαλοκαθαριστήρες έχουν μια απλή και ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, διατηρούν το παρμπρίζ καθαρό από τις ακαθαρσίες και το νερό της βροχής. Είτε το όχημα κινείται σε αστική περιοχή, είτε σε κάποιο αγροτικό δρόμο, απαιτείται ξεκάθαρη ορατότητα, μιας και οι ακαθαρσίες, τα ξερά φύλα και η έντονη βροχή, αν πέσουν στο παρμπρίζ κατά την οδήγηση ενδέχεται να επιφέρουν κίνδυνους.

Μοτέρ υαλοκαθαριστήρων αυτοκινήτου

Οι υαλοκαθαριστήρες παίρνουν κίνηση από ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο αν το όχημα είναι παλιό κάποια στιγμή θα χρειαστεί αντικατάσταση. Πόσο όμως κοστίζει η αλλαγή μοτέρ υαλοκαθαριστήρων; Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε στην συγκεκριμένη ερώτηση και παράλληλα θα συζητήσουμε σχετικά με τα πιο συχνά συμπτώματα βλάβης του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων.

Συνήθεις βλάβες και συμπτώματα

Τα προβλήματα των μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων έχουν διάφορες αιτίες και εμφανίζονται με διαφορετικό τρόπο το κάθε ένα. Ενδέχεται να είναι είτε μηχανικής είτε ηλεκτρικής φύσεως, ή να οφείλονται στο διακόπτη των υαλοκαθαριστήρων με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί ολόκληρο το σύστημα. Ορισμένες φορές, ωστόσο, τα προβλήματα οφείλονται σε βλάβη του ίδιου του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων.

Όταν η απόδοση των υαλοκαθαριστήρων χειροτερέψει ή αν σταματήσουν να λειτουργούν εντελώς, το πρόβλημα πιθανότατα οφείλεται σε μια από τις ακόλουθες βλάβες του μοτέρ τους. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα προβλήματα, μη διστάσετε να κλείσετε ένα ραντεβού με τον μηχανικό σας. Κανείς δεν θέλει να πέσει σε καταιγίδα χωρίς υαλοκαθαριστήρες.

Μοτέρ υαλοκαθαριστήρων αυτοκινήτου: συμπτώματα βλάβης

Οι συνηθέστερες βλάβες των μοτέρ υαλοκαθαριστήρων για το αυτοκίνητο είναι οι εξής:

 • Ηλεκτρικές Βλάβες
 • Ρύπανση και κόλλημα
 • Φθορά των τμημάτων του
 • Σπάσιμο τμημάτων του

Το μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων κάθε οχήματος μπορεί να παρουσιάσει βλάβη οποιαδήποτε στιγμή. Για να μπορέσετε να επιδιορθώσετε τη βλάβη, θα πρέπει να κατανοήσετε τους λόγους που την προκάλεσαν.

Τα συμπτώματα που υποδεικνύουν ζημιά ή βλάβη του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων είναι συγκεκριμένα. Λαμβάνοντας υπόψη τα συγκεκριμένα συμπτώματα, θα μπορέσετε να καταλάβετε με ευκολία αν η ζημιά είναι στο μοτέρ ή αν ευθύνεται για παράδειγμα κάποιος βραχίονας υαλοκαθαριστήρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα συνηθέστερα συμπτώματα προβλημάτων στο μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων είναι τα εξής:

 1. Οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου κινούνται πιο αργά από ότι συνήθως,
 2. Οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου δεν λειτουργούν σε υψηλότερη σκάλα ταχύτητας,
 3. Οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου δεν ενεργοποιούνται καθόλου ή ξεκινούν και σταματούν,
 4. Οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου δεν σταματούν στην αρχική τους θέση,
 5. Το μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων του αυτοκινήτου κάνει παράξενους θορύβους.

Για να υπάρξει υψηλότερη ακρίβεια στη διάγνωσή σας, μπορείτε να κάνετε έλεγχο στην επαφή ρευματοδότης του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων, με τη χρήση πολύμετρου. Κατά τον έλεγχο των μετρήσεων του πολύμετρου, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας το εξής: Αν το πολύμετρο εμφανίζει ένδειξη περίπου 12 βολτ, τότε το μοτέρ παίρνει ρεύμα οπότε μάλλον είναι καμένο ή κοντεύει να καεί. Αν δεν λαμβάνει ρεύμα τότε το πρόβλημα βρίσκεται κάπου αλλού, όπως σε κάποια καμένη ασφάλεια ή σε ζημιά του ρελέ του.

Τα προβλήματα του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να επισκευαστούν ενώ σε άλλες, όπως όταν το μοτέρ είναι καμένο απαιτείται όπως η αντικατάσταση του με κάποιο κατάλληλο ανταλλακτικό όπως τα μοτέρ υαλοκαθαριστήρων Bosch.

Κόστος αντικατάστασης

Σε κάθε περίπτωση, το κόστος εξαρτάται από τη μάρκα, το μοντέλο και το έτος κατασκευής του οχήματος, καθώς και την μάρκα του ίδιου του ανταλλακτικού, συν το ποσό που θα χρεώσει ο ειδικός που θα κάνει την εγκατάσταση.

Η τιμή του μοτέρ υαλοκαθαριστήρων σε γενικές γραμμές, ξεκινά από κάπου κοντά στα 30 ευρώ για τα συνηθέστερα οχήματα που συναντάμε στο δρόμο σε μη γνήσιο πάντα ανταλλακτικό και μπορεί να φτάσει ακόμη και κοντά στα 350 με 400 ευρώ για οχήματα πολυτελείας. Φυσικά, το κόστος θα ανέβει αν απαιτούνται και επιμέρους τμήματα (βάσεις, μηχανισμοί κ.λπ.).

Η τιμή αλλαγής του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων, τα χρήματα δηλαδή που θα ζητήσει ο τεχνικός για την αντικατάσταση, είναι και πάλι σχετική και εξαρτάται από τη μάρκα, το μοντέλο και το έτος κατασκευής του οχήματος, καθώς και από το σημείο εξυπηρέτησης που θα επιλέξετε. Συνήθως στην Ελλάδα, οι αντιπροσωπείες και τα εξειδικευμένα συνεργεία χρεώνουν ακριβότερα από το συνεργείο της γειτονιάς. Σε γενικό πλαίσιο πάντως, το συγκεκριμένο κόστος βρίσκεται κάπου κοντά στα 50 ευρώ.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η περίπτωση να κάνετε μόνοι σας την αντικατάσταση αν έχετε την ανάλογη πείρα και φυσικά, τα κατάλληλα εργαλεία ή με τη βοήθεια κάποιου από τα βίντεο με τις οδηγίες μας. Θα πρέπει ωστόσο, όπως είπαμε, να μην ξεχνάτε ότι προτού ξεκινήσετε την αντικατάσταση του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το πρόβλημα βρίσκεται εκεί και όχι σε κάποιο άλλο τμήμα. Τσεκάρετε εκ των προτέρων την ανάλογη ασφάλεια και τον διακόπτη ενεργοποίησης των υαλοκαθαριστήρων.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για το θέμα:

Δημοφιλεις αναρτησεις

Εγγραφειτε στο ενημερωτικο μας δελτιο

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου: