• SHOP
 • CLUB
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0
Το γκαράζ μου
Προσθήκη όχηματος
0
προϊόν(τα) #42-9024
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Μειώνοντας τα έξοδα για καύσιμα: Οι ειδικοί του Autodoc, σας προσφέρουν μικρές συμβουλές που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα

Έχετε καταλάβει ότι το αυτοκίνητό σας καταναλώνει περισσότερη βενζίνα και ότι οι συχνότερες επισκέψεις στο βενζινάδικο, δημιουργούν «μαύρες τρύπες» στον προϋπολογισμό σας; Θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τους πιο πιθανούς λόγους, για τους οποίους συμβαίνει αυτό, και θα σας πούμε πώς να μειώσετε τα έξοδα για καύσιμα.

Βλάβες λόγω των οποίων, τα συστήματα μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου;

Συμπλέκτης. Οι επενδύσεις τριβής που έχουν φθαρεί ή έχουν ρυπανθεί με λάδι, η απώλεια δύναμης του ελατηρίου πίεσης και τα φθαρμένα στοιχεία στεγανοποίησης, μπορεί να επιφέρουν πατινάρισμα του συμπλέκτη, μειώνοντας τα χαρακτηριστικά τραβήγματος του αυτοκινήτου. Αν πρεσάρετε το πετάλι μια ακόμα φορά, θα αποκαταστήσετε τη δύναμη του κινητήρα, αν και σε περίπτωση που το επαναλαμβάνετε συχνά, η κατανάλωση καυσίμου θα αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό.

Σύστημα ψύξης. Το χειμώνα, το κώλυμα του θερμοστάτη σε ανοικτή θέση, προκαλεί την παράταση του χρόνου που απαιτείται για να φτάσει το ψυκτικό μέσο σε κανονική θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα είναι η απαίτηση περισσότερου καυσίμου για να ζεσταθεί ο κινητήρας. Αν οποιαδήποτε διαδικασία ανταλλαγής θερμότητας του οχήματός σας, διακόπτεται, θα υπάρχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Μονάδα κυλινδροπίστονων. Όταν τα τμήματα της συγκεκριμένης μονάδας, λειτουργούν πέραν του κύκλου ζωής τους, η πίεση στους κυλίνδρους μειώνεται, με αποτέλεσμα να χάνει δύναμη ο κινητήρας και να χρειάζεται πιο πολλά καύσιμα για να την ξανακερδίσει.

Αισθητήρες. Οι βλάβες τους επιφέρουν λανθασμένο σχηματισμό του μείγματος αέρα - καυσίμου. Άσχετα με το αν το μείγμα είναι πλούσιο ή φτωχό σε βενζίνη, η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται.

Σύστημα εισαγωγής. Το μπούκωμα του φίλτρου αέρα, αποτρέπει την ελεύθερη εισαγωγή αέρα στον θάλαμο καύσης. Η κατανάλωση καυσίμου, μπορεί να φτάσει έως και 20% ψηλότερα, λόγω της μεγάλης αντίστασης που βρίσκει ο αέρας στο εσωτερικό του τμήματος.

Ποιά είναι τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί;

Σε πολλές περιπτώσεις, οι οδηγοί δεν ασχολούνται με τις συστάσεις λειτουργίας του οχήματος που δίνουν οι κατασκευαστές. Οπότε, τα επακόλουθα λάθη αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου:

Λανθασμένη ρύθμιση των τμημάτων κίνησης. Το υπερβολικό σφίξιμο των μπουλονιών της πλήμνης του τροχού, η απώλεια ευθυγράμμισης των τροχών και η χαμηλή πίεση αέρα στα ελαστικά, αυξάνουν την αντίσταση κύλισης. Το αποτέλεσμα είναι, η περιστροφή των τροχών να απαιτεί περισσότερη δύναμη.

Καύσιμα χαμηλής ποιότητας. Η χρήση καυσίμων χαμηλής ποιότητας, προκαλεί πέραν των άλλων προβλημάτων, μόλυνση των μπεκ, οπότε, τόσο η ικανότητα ροής τους, όσο και η δυνατότητα δημιουργίας του μείγματος αέρα – καυσίμου, διαταράσσονται. Η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται, φυσικά, σε σημαντικό βαθμό.

Χρησιμοποιώντας χαμηλής ποιότητας λάδια. Τα υπερβολικά παχύρευστα λάδια, δεν λιπαίνουν σωστά τα τμήματα του κινητήρα. Καθώς μεγαλώνει η δύναμη τριβής, αυξάνεται και το επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου.

Το όχημα χρησιμοποιείται σε συνθήκες υψηλού φορτίου. Για κάθε παραπάνω 100 κιλά, το επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου, αυξάνεται κατά 10%. Η σχάρα οροφής μεγαλώνει την αεροδυναμική αντίσταση, επιφέροντας τελικά πρόσθετα έξοδα. Η πλήρως φορτωμένη σχάρα μεγαλώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 40%, ενώ η άδεια, κατά 5%. Μια μπαγκαζιέρα οροφής, η οποία έχει κατασκευαστεί ειδικά για να αυξάνει τις αεροδυναμικές ιδιότητες του αυτοκινήτου, θα ήταν ιδανική για να αντικαταστήσει την σχάρα οροφής. Μη μεταφέρετε αντικείμενα τα οποία δεν χρειάζεστε, για να αποτρέψετε την υπερφόρτωση του αυτοκινήτου σας (π.χ. οι αντιολισθητικές αλυσίδες δεν χρειάζεται να μεταφέρονται το καλοκαίρι).

Οδηγώντας με τα παράθυρα και την ηλιοροφή, ανοιχτά. Σίγουρα δυσχεραίνονται οι αεροδυναμικές ιδιότητες του αυτοκινήτου σας, κυρίως όταν οδηγείτε με ταχύτητες πάνω από τα 50 χλμ/ώρα. Για να μπορέσει να ανταπεξέρθει ο κινητήρας στη ροή του αέρα, θα χρειαστεί περισσότερη δύναμη, άρα και περισσότερα καύσιμα.

Επιθετικό στυλ οδήγησης. Τα απότομα ξεκινήματα και φρεναρίσματα θα υπερφορτώσουν τον κινητήρα σας.

Το σύστημα κλιματισμού ή το σύστημα πολυμέσων σας, είναι συνεχώς αναμμένο. Αυτό επιφέρει αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15% και 7%, αντίστοιχα. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση του κλιματιστικού, τουλάχιστον προσπαθήστε να το ρυθμίζετε στο Χαμηλό επίπεδο ή να το ανάβετε μόνο περιστασιακά.

Να χρησιμοποιείτε τους προβολείς μόνον όταν είναι απαραίτητο. Η οδήγηση με αναμμένα τα φώτα στη μεγάλη σκάλα, κάνει τον κινητήρα σας να καταναλώνει 10% περισσότερα καύσιμα, ενώ διατηρώντας τα στη μικρή σκάλα, σας προσθέτει ένα επιπλέον 5%.

Εγκαθιστώντας επιπλέον εξοπλισμό. Οι αεροτομές, τα μπόντι κιτ και τα επιπλέον φώτα, αν δεν είναι εργοστασιακά τοποθετημένα, μπορεί να αυξήσουν την αεροδυναμική αντίσταση. Ο κινητήρας του οχήµατός σας, θα πρέπει να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να επιταχύνει σε μια ορισμένη ταχύτητα.

5 Βασικές Συμβουλές για εξοικονόμηση καυσίμου

Θα πρέπει να προβαίνετε σε έγκαιρη αλλαγή των τυχόν φθαρμένων τμημάτων και αναλώσιμων. Ένα πλήρως λειτουργικό όχημα καταναλώνει τα καύσιμα που καθορίζονται από το τεχνικό του εγχειρίδιο. Επομένως, αν θέλετε να κάνετε οικονομία καυσίμου, κάντε εγκαίρως σέρβις στο αυτοκίνητό σας. Αν εντοπίσετε κάποια από τις προαναφερθείσες δυσλειτουργίες συστημάτων, θα πρέπει να αποταθείτε στους επαγγελματίες κάποιου συνεργείου.

Κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αλλάζετε έγκαιρα τα φίλτρα αέρα, λαδιού, ψυκτικού, κ.λπ. Έτσι, όχι μόνο θα περιορίσετε την κατανάλωση καυσίμου, αλλά θα αποφύγετε και τυχόν επισκευές στα ζωτικά συστήματα και τμήματα. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνον ψυκτικά με τις κατάλληλες ιδιότητες, όσον αφορά στις παραμέτρους που αναφέρονται στο τεχνικό εγχειρίδιο του οχήματός σας.

Διαφοροποιήστε το οδηγικό σας στυλ, ως εξής:

 • Δοκιμάστε να πατάτε το πετάλι του γκαζιού όσο πιο σταδιακά μπορείτε, επιταχύνοντας τον κινητήρα σας έως τις 2000-2500 σ.α.λ (αν είναι ντίζελ), και τις 2500-3000 σ.α.λ αντίστοιχα (αν είναι βενζίνης).
 • Μάθετε να φρενάρετε με τον κινητήρα. Αποφεύγοντας τη βεβιασμένη πτώση της ροπής, θα καταφέρετε να περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση καυσίμου.
 • Σβήστε τον κινητήρα, αν το αυτοκίνητό σας παραμένει στατικό για πάνω από ένα λεπτό. Σε σύγκριση με την εκκίνησή του, ο κινητήρας σας καταναλώνει πιο πολλά καύσιμα σε 10 δευτερόλεπτα λειτουργίας στο ρελαντί.
 • Παρακολουθήστε τις στροφές του κινητήρα σας: σε ομαλή λειτουργία, παράγονται 1500-2000 σ.α.λ από έναν κινητήρα ντίζελ και 2000-2500 σ.α.λ από έναν κινητήρα βενζίνης, αντίστοιχα.
 • Αφήστε αρκετή απόσταση μπροστά σας, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιείτε τα φρένα σας όλη την ώρα.

Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σε τακτική βάση. Αν η πίεση πέσει κάτω από τα 0,7 μπαρ, θα αυξηθεί κατά 7% η κατανάλωση καυσίμου. Όταν φουσκώνετε τα λάστιχά σας, να επιλέγετε την κατάλληλη πίεση, όπως ορίζεται από τον κατασκευαστή, μειώνοντας την επιφάνεια επαφής και την αντίσταση στην υδρολίσθηση.

Σχεδιάστε με προσοχή τη διαδρομή σας. Με τον τρόπο αυτό, το μεγαλύτερο διάστημα θα μπορείτε να οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα. Για να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν πλοηγό GPS.

Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες LED έναντι των παραδοσιακών λαμπτήρων πυρακτώσεως. Μπορείτε να περιορίσετε την κατανάλωση καυσίμου, τοποθετώντας περισσότερους ενεργειακά αποτελεσματικούς λαμπτήρες στο όχημά σας, στα φλας, το φωτάκι της πινακίδας ή στα φώτα της καμπίνας επιβατών.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με το Γερμανικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (Deutschen Verkehrssicherheitsrat e.V. (DVR), η διατήρηση της οδηγικής συμπεριφοράς εξοικονόμησης καυσίμου, θα σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος του καυσίμου κατά 25%. Αν τηρήσετε το σύνολο των συστάσεων που προαναφέρθηκαν και διατηρήσετε το όχημά σας σωστά συντηρημένο και καθαρό, θα ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση καυσίμου και θα παρατείνετε το κύκλο ζωής του αυτοκινήτου σας.

AUTODOC Κορυφαία σε πωλήσεις: ανταλλακτικά σε συμφέρουσα τιμή

LuK BR 0241 600 0017 00 Σετ συμπλέκτη με κεντρικό σύστημα αποσύμπλεξης, χωρίς ρουλεμάν του βολάν, με το σφόνδυλο, με σετ βιδών, Απαιτείται ειδικό εργαλείο για την τοποθέτηση, Βολάν διπλής μάζας με δίσκο ελέγχου τριβής, με αυτόματη ρύθμιση
Πληροφορίες προϊόντος
 • Σειρά προϊόντος: BR 0241
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με κεντρικό σύστημα αποσύμπλεξης, χωρίς ρουλεμάν του βολάν
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: με το σφόνδυλο, με σετ βιδών, Απαιτείται ειδικό εργαλείο για την τοποθέτηση, Βολάν διπλής μάζας με δίσκο ελέγχου τριβής
 • Αναπροσαρμογή: με αυτόματη ρύθμιση
 • Πλήθος των δοντιών (προσδιορισμός μεγ. γωνίας ελευθερίας): 7
 • μεγ. τζόγος ανατροπής [mm]: 2,9
 • Μεγ. γωνία ελευθερίας [μοίρες]: 18
 • Πλήθος των οπών στερέωσης: 6
 • LuK: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 600 0017 00
 • Η τιμή μας: 327,36 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
LuK Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 600 0017 00
327,36 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή
LuK BR 0241 600 0016 00 Σετ συμπλέκτη χωρίς ρουλεμάν του βολάν, με ρουλεμάν πίεσης, με το σφόνδυλο, με σετ βιδών, Απαιτείται ειδικό εργαλείο για την τοποθέτηση, Βολάν διπλής μάζας με δίσκο ελέγχου τριβής, με αυτόματη ρύθμιση
Πληροφορίες προϊόντος
 • Σειρά προϊόντος: BR 0241
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: χωρίς ρουλεμάν του βολάν
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: με ρουλεμάν πίεσης, με το σφόνδυλο, με σετ βιδών, Απαιτείται ειδικό εργαλείο για την τοποθέτηση, Βολάν διπλής μάζας με δίσκο ελέγχου τριβής
 • Αναπροσαρμογή: με αυτόματη ρύθμιση
 • Πλήθος των δοντιών (προσδιορισμός μεγ. γωνίας ελευθερίας): 7
 • μεγ. τζόγος ανατροπής [mm]: 2,9
 • Μεγ. γωνία ελευθερίας [μοίρες]: 18
 • Πλήθος των οπών στερέωσης: 6
 • LuK: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 600 0016 00
 • Η τιμή μας: 289,63 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
LuK Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 600 0016 00
289,63 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή
-24%
FEBI BILSTEIN 24196 Αντιψυκτική προστασία G11 μπλε
Πληροφορίες προϊόντος
 • Περιοχή θερμοκρασίας από [°C]: -35
 • Χρώμα: μπλε
 • Έγκριση του κατασκευαστή: MB 325.0
 • Προδιαγραφή: G11
 • Βάρος [kg]: 1,795
 • Δώστε προσοχή στις πληροφορίες για το σέρβις
 • Είδος δοχείου: Φιάλη
 • έτοιμο για χρήση: +
 • FEBI BILSTEIN: Αντιψυκτική προστασία
 • Αριθμός τεμαχίου: 24196
 • Η τιμή μας: 7,13 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
FEBI BILSTEIN Αντιψυκτική προστασία
Αριθμός προϊόντος: 24196
Περισσότερα
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

9,48 €
7,13 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
LuK BR 0241 600 0002 00 Σετ συμπλέκτη με κεντρικό σύστημα αποσύμπλεξης, χωρίς ρουλεμάν του βολάν, με το σφόνδυλο, με σετ βιδών, Βολάν διπλής μάζας με δίσκο ελέγχου τριβής
Πληροφορίες προϊόντος
 • Σειρά προϊόντος: BR 0241
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με κεντρικό σύστημα αποσύμπλεξης, χωρίς ρουλεμάν του βολάν
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: με το σφόνδυλο, με σετ βιδών, Βολάν διπλής μάζας με δίσκο ελέγχου τριβής
 • Τρόπος συναρμολόγησης: προσυναρμολογημένο
 • Πλήθος των δοντιών (προσδιορισμός μεγ. γωνίας ελευθερίας): 4
 • μεγ. τζόγος ανατροπής [mm]: 1,6
 • Μεγ. γωνία ελευθερίας [μοίρες]: 11
 • Πλήθος των οπών στερέωσης: 8
 • LuK: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 600 0002 00
 • Η τιμή μας: 541,98 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
LuK Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 600 0002 00
541,98 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή
-24%
FEBI BILSTEIN 19402 Αντιψυκτική προστασία G12+ βιολετί, μοβ, -38(50/50)
Πληροφορίες προϊόντος
 • Χρώμα: βιολετί, μοβ
 • Έγκριση του κατασκευαστή: VAG TL-774 F, VAG TL-774 D, MB 325.3, Volvo VCS, MAN 324 SNF, DEXCOOL, Toyota SLLC, Ford WSS-M97B44-D
 • Προδιαγραφή: G12+
 • Συμπύκνωμα: -38(50 / 50)
 • Βάρος [kg]: 5,705
 • Δώστε προσοχή στις πληροφορίες για το σέρβις
 • Είδος δοχείου: Δοχείο
 • FEBI BILSTEIN: Αντιψυκτική προστασία
 • Αριθμός τεμαχίου: 19402
 • Η τιμή μας: 22,89 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
FEBI BILSTEIN Αντιψυκτική προστασία
Αριθμός προϊόντος: 19402
Περισσότερα
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

30,39 €
22,89 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-67%
SACHS ZMS Modul 3000 951 790 Σετ συμπλέκτη με βολάν διπλής μάζας, με πλάκα πίεσης, με βίδες σφονδύλου, με βίδες πλάκας πίεσης, με δίσκο συμπλέκτη, με ρουλεμάν πίεσης, 228mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Διάμετρος [mm]: 228
 • Αριθμός δοντιών: 28
 • Σειρά προϊόντος: ZMS Modul
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με βολάν διπλής μάζας, με πλάκα πίεσης, με βίδες σφονδύλου, με βίδες πλάκας πίεσης
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: με δίσκο συμπλέκτη, με ρουλεμάν πίεσης
 • Μεμονωμένα εξαρτήματα, βλέπε κατάλογο εξαρτημάτων
 • SACHS: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 3000 951 790
 • Η τιμή μας: 291,77 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
SACHS Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 3000 951 790
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

894,13 €
291,77 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή
-68%
SACHS 3000 824 501 Σετ συμπλέκτη με βίδες πλάκας πίεσης, χωρίς ρουλεμάν πίεσης, 210mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Διάμετρος [mm]: 210
 • Αριθμός δοντιών: 28
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με βίδες πλάκας πίεσης
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: χωρίς ρουλεμάν πίεσης
 • Μεμονωμένα εξαρτήματα, βλέπε κατάλογο εξαρτημάτων
 • SACHS: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 3000 824 501
 • Η τιμή μας: 102,42 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
SACHS Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 3000 824 501
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

328,15 €
102,42 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-54%
SACHS DMF Module plus CSC 2290 601 005 Σετ συμπλέκτη με κεντρικό σύστημα αποσύμπλεξης, με πλάκα πίεσης, με βολάν διπλής μάζας, με βίδες σφονδύλου, με βίδες πλάκας πίεσης, με δίσκο συμπλέκτη, 240mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Διάμετρος [mm]: 240
 • Αριθμός δοντιών: 23
 • Σειρά προϊόντος: DMF Module plus CSC
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με κεντρικό σύστημα αποσύμπλεξης, με πλάκα πίεσης, με βολάν διπλής μάζας, με βίδες σφονδύλου, με βίδες πλάκας πίεσης
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: με δίσκο συμπλέκτη
 • Μεμονωμένα εξαρτήματα, βλέπε κατάλογο εξαρτημάτων
 • Τρόπος συναρμολόγησης: Όχι προσυναρμολογημένο
 • SACHS: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 2290 601 005
 • Η τιμή μας: 436,38 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
SACHS Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 2290 601 005
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

951,65 €
436,38 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή
LuK 621 3027 33 Σετ συμπλέκτη με κεντρικό σύστημα αποσύμπλεξης, 210mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Διάμετρος [mm]: 210
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με κεντρικό σύστημα αποσύμπλεξης
 • Δώστε προσοχή στις πληροφορίες για το σέρβις
 • LuK: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 621 3027 33
 • Η τιμή μας: 206,30 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
LuK Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 621 3027 33
206,30 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή
-66%
SACHS 2289 000 298 Σετ συμπλέκτη ZMS Modul XTend, με εργαλείο τοποθέτησης, με πλάκα πίεσης, με βολάν διπλής μάζας, με βίδες σφονδύλου, με βίδες πλάκας πίεσης, χωρίς ρουλεμάν πίεσης, με δίσκο συμπλέκτη, 240mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • συμπληρωματική πληροφορία: ZMS Modul XTend
 • Διάμετρος [mm]: 240
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με εργαλείο τοποθέτησης, με πλάκα πίεσης, με βολάν διπλής μάζας, με βίδες σφονδύλου, με βίδες πλάκας πίεσης
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: χωρίς ρουλεμάν πίεσης, με δίσκο συμπλέκτη
 • επιπλέον απαιτούμενο προϊόν (κωδικός προϊόντος): 1874 000 076
 • SACHS: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 2289 000 298
 • Η τιμή μας: 524,21 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
SACHS Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 2289 000 298
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

1557,92 €
524,21 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή
-65%
SACHS XTend 3000 970 036 Σετ συμπλέκτη με ρουλεμάν πίεσης, 228mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Διάμετρος [mm]: 228
 • Αριθμός δοντιών: 28
 • Σειρά προϊόντος: XTend
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: με ρουλεμάν πίεσης
 • Προφίλ πλήμνης: 20,3x22,1-28N
 • διαθέσιμο μόνο σε σετ
 • SACHS: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 3000 970 036
 • Η τιμή μας: 180,90 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
SACHS Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 3000 970 036
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

527,72 €
180,90 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή
1.173.87.300 MAHLE ORIGINAL TX 13 87D Θερμοστάτης, ψυκτικό υγρό Θερμοκρασία ανοίγματος: 87°C, 54mm, με τσιμούχα
Πληροφορίες προϊόντος
 • Θερμοκρασία ανοίγματος [°C]: 87
 • Διάμετρος 1 [mm]: 54
 • Διάμετρος 2 [mm]: 35
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με τσιμούχα
 • Ύψος 1 [mm]: 21
 • Ύψος 2 [mm]: 31
 • πλάτος συσκευασίας [cm]: 6,70
 • μήκος συσκευασίας [cm]: 8,7
 • ύψος συσκευασίας [cm]: 9,20
 • Καθαρό βάρος [g]: 88
 • MAHLE ORIGINAL: Θερμοστάτης, ψυκτικό υγρό
 • Αριθμός τεμαχίου: TX 13 87D
 • Η τιμή μας: 12,43 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
MAHLE ORIGINAL Θερμοστάτης, ψυκτικό υγρό
Αριθμός προϊόντος: TX 13 87D
12,43 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα παράδοσης
-64%
SACHS 3000 950 057 Σετ συμπλέκτη 225mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Διάμετρος [mm]: 225
 • Αριθμός δοντιών: 23
 • Προφίλ πλήμνης: 23,3x26,3-23N
 • διαθέσιμο μόνο σε σετ
 • SACHS: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 3000 950 057
 • Η τιμή μας: 588,35 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
SACHS Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 3000 950 057
ΠΛΤ

ΠΛΤ είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα του προϊόντος και παρέχεται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή ή τον λιανοπωλητή. Το AUTODOC εμφανίζει την τιμή πώλησης (συμπ. ΦΠΑ) για ένα προϊόν, αν έχει ληφθεί από τουλάχιστον έναν προμηθευτή ή άλλη πηγή που διαθέτει τέτοιες πληροφορίες.

1658,69 €
588,35 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή
VALEO KIT4P - CONVERSION KIT 826317 Σετ συμπλέκτη με βολάν μονής μάζας, με σετ βιδών, με ρουλεμάν πίεσης, 228mm
Πληροφορίες προϊόντος
 • Αριθμός δοντιών: 28
 • Σειρά προϊόντος: KIT4P - CONVERSION KIT
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με βολάν μονής μάζας
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: με σετ βιδών, με ρουλεμάν πίεσης
 • Νέο εξάρτημα
 • Προφίλ πλήμνης: 20,3 x 22,1
 • Βάρος [kg]: 14,57
 • Συμπλέκτης: Μετατροπή από βολάν διπλής μάζας σε βολάν μονής μάζας, για οχήματα με συμπλέκτη ενεργοποιημένο με πίεση
 • Ροπή σύσφιγξης [Nm]: 60
 • Εξωτερική διάμετρος πλάκας πίεσης συμπλέκτη [mm]: 228
 • Δύναμη προέντασης [N]: 5900
 • VALEO: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 826317
 • Η τιμή μας: 286,94 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
VALEO Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 826317
286,94 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή
LuK BR 0241 600 0230 00 Σετ συμπλέκτη με ρουλεμάν του βολάν, με ρουλεμάν πίεσης, με μοχλό αποσύμπλεξης, με το σφόνδυλο, με σετ βιδών, Απαιτείται ειδικό εργαλείο για την τοποθέτηση, Βολάν διπλής μάζας χωρίς δίσκο ελέγχου τριβής, με αυτόματη ρύθμιση
Πληροφορίες προϊόντος
 • Σειρά προϊόντος: BR 0241
 • Συμπληρωματικό προϊόν / συμπληρωματική πληροφορία: με ρουλεμάν του βολάν
 • Συμπληρωματικό προϊόν / πληροφορίες 2: με ρουλεμάν πίεσης, με μοχλό αποσύμπλεξης, με το σφόνδυλο, με σετ βιδών, Απαιτείται ειδικό εργαλείο για την τοποθέτηση, Βολάν διπλής μάζας χωρίς δίσκο ελέγχου τριβής
 • Αναπροσαρμογή: με αυτόματη ρύθμιση
 • Πλήθος των δοντιών (προσδιορισμός μεγ. γωνίας ελευθερίας): 5
 • μεγ. τζόγος ανατροπής [mm]: 1,6
 • Μεγ. γωνία ελευθερίας [μοίρες]: 15
 • Πλήθος των οπών στερέωσης: 8
 • LuK: Σετ συμπλέκτη
 • Αριθμός τεμαχίου: 600 0230 00
 • Η τιμή μας: 557,13 €
 • Κατάσταση: νέο
Λεπτομέρειες
LuK Σετ συμπλέκτη
Αριθμός προϊόντος: 600 0230 00
557,13 €
Tιμή συμπ. 24% ΦΠΑ, Δωρεάν αποστολή

Δημοφιλεις αναρτησεις

Εγγραφειτε στο ενημερωτικο μας δελτιο

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου: