• SHOP
  • CLUB
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0
Το γκαράζ μου
Προσθήκη όχηματος
0
προϊόν(τα) #57-5011
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Jeep Renegade προβλήματα: Ποιες βλάβες συμβαίνουν συχνότερα;

Το Jeep Renegade είναι μια αρκετά νέα σειρά οχημάτων με μόλις οκτώ χρόνια σε παραγωγή, μιας και παρουσιάστηκε στην αγορά μόλις το 2014). Το συγκεκριμένο όχημα αποτελεί την οικονομικά προσιτή λύση για όποιον θέλει ένα όχημα της Jeep.

Ουσιαστικά, ανήκει στην κατηγορία των μικρών κροσόβερ και παράγεται με κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς αλλά και με τετρακίνηση. Στη διάρκεια των ετών παραγωγής του, έχει εξοπλιστεί με 7 κινητήρες βενζίνης 1.0, 1.3, 1.4, 1.6, 1.8, 2.0 και 2.4 λίτρων, 2 κινητήρες ντίζελ, 1.6 και 2.0 λίτρων και σε μια υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης 1.3 λίτρων συνοδευόμενο από ηλεκτρικό μοτέρ 45 kW.

Δεν παράχθηκε ποτέ δεύτερη έκδοση, αλλά πέρασε από αναδιαμόρφωση το 2019, το 2022 και το 2023.
Σε γενικές γραμμές, όμως, τα προβλήματα του Jeep Renegade ήταν αρκετά και δημιούργησαν μια κακή φήμη σχετικά με την αξιοπιστία του. Ιστορικά, το μοντέλο έχει χαμηλές μακροπρόθεσμες επιδόσεις.

Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για προβλήματα για τα οχήματα διάφορων ετών κατασκευής, με τις περισσότερες να μιλούν για τα προβλήματα του Jeep Renegade του 2019. Από κοντά όμως, σε ποσότητα ακολουθούν και οι αναφορές για τα προβλήματα του Jeep Renegade του 2017.

Ας δούμε όμως λίγο αναλυτικότερα τα βασικότερα θέματα που αναφέρθηκαν για τα Jeep Renegade.Οι ιδιοκτήτες αντιμετώπισαν γενικότερα προβλήματα με τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα κλιματισμού, τα φρένα και τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου.

Οι περισσότερες αναφορές έγιναν για προβλήματα στο αυτόματο Jeep Renegade. Το αυτόματο κιβώτιο ZF 9 ταχυτήτων της εταιρείας, πέραν των τις δυσκολιών κατά την αλλαγή των σχέσεων, εμφάνισε κατά καιρούς προβλήματα και στην καλωδίωσή του, με αρκετές επιμέρους δυσλειτουργίες που προέκυπταν εξαιτίας αυτού στον κινητήρα.

Ένα επίσης συχνά εμφανιζόμενο πρόβλημα ανάμεσα στα αρκετά είναι η αλήθεια προβλήματα των Jeep Renegade diesel, είναι οι δυσκολίες του κινητήρα να πάρει μπροστά κατά κύριο λόγο όταν επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες.

Πολλές αναφορές έγιναν και για ένα σοβαρό πρόβλημα του κινητήρα Tigershark των 2.4L, που παρουσίασε σε πολλές περιπτώσεις κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας λαδιού, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες για να μπορούν να συμπληρώνουν, να αγοράζουν συνέχεια λάδια αυτοκινήτου Jeep Renegade με το ανάλογο κόστος.

Συνεχίζοντας, ανάμεσα στα πολλά ομολογουμένως προβλήματα του Jeep Renegade 1.4, αναφέρθηκαν και βασικά προβλήματα όπως θέματα με την εκκίνηση του κινητήρα, δυσκολίες στην αλλαγή ταχυτήτων και δυσλειτουργίες σε ηλεκτρικά τμήματα.

Οι ανάγκη των ιδιοκτητών για αγορά  αξεσουάρ και ανταλλακτικών για Jeep Renegade συνεχίστηκε και με το Jeep Renegade του 2019, που εμφάνιζε υπερθέρμανση του κινητήρα, κυρίως στις υψηλές ταχύτητες, ρεταρίσματα κατά την οδήγηση και αποτυχίες ανοίγματος των αερόσακων, μαζί με αρκετά ακόμη θέματα με το ηλεκτρικό του σύστημα.

Από κάθε άποψη πάντως, η ανάγκη για ανταλλακτικά κινητήρα για Jeep Renegade  δεν θα λέγαμε πως έπαψε ποτέ, μιας και υπήρξαν παράλληλα αναφορές και για:

  • Δυσκολίες ή αδυναμία αλλαγής ταχύτητας τον χειμώνα αλλά και γενικά με κρύο καιρό
  • Θερμαινόμενα καθίσματα και ραδιόφωνο που σβήνουν τυχαία και αυθόρμητα
  • Σφάλματα λογισμικού που καθυστερούν χρονικά την εμφάνιση της κάμερας οπισθοπορείας, αποσπώντας έτσι την προσοχή του οδηγού και αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης
  • Προβλήματα στη ρύθμιση του εγκεφαλοσ αυτοκινητου που ενδέχεται να επιφέρουν αύξηση στον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης
    Jeep Renegade προβλήματα: Ποιες βλάβες συμβαίνουν συχνότερα;
  • Κακή οικονομία καυσίμου με υπερβολική κατανάλωση
  • Προβλήματα με τους αποστάτες των βαλβίδων κ.λπ.

Ακόμη και το τελευταίο μοντέλο, του 2022, με βάση το Consumer Reports, εξακολουθεί να εμφανίζει προβλήματα με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα, την κακή απόδοση της μετάδοσης, αφού αργούν οι αλλαγές σε χρόνους που θα απαιτούνταν «για να αλλάξει ταχύτητα σε ένα προβληματικό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ένας αρχάριος οδηγός», με βάση τα δικά τους λεγόμενα.

Η εταιρία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλά κατά τα φαινόμενα, το συγκεκριμένο μοντέλο της έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κακό όνομα που δύσκολα θα διώξει από επάνω του.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για το θέμα:

Δημοφιλεις αναρτησεις

Εγγραφειτε στο ενημερωτικο μας δελτιο

Για να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα και συμβουλές, σας παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου: