Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   Είδη
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο
προβολή
κατασκευαστές
500 Είδη

Τα τάσια των τροχών προσφέρουν, κατά κύριο λόγο, βελτιστοποίηση της εμφάνισης των οχημάτων, αν και αρκετά αξεσουάρ, λειτουργούν και προστατευτικά κατά της σκόνης, της βρωμιάς, της άμμου και των λοιπών λειαντικών σωματιδίων, προσφέροντας θετική επιρροή στη διάρκεια ζωής των τμημάτων του συστήματος πέδησης. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα αξεσουάρ, μειώνουν τον κίνδυνο παραμόρφωσης της ζάντας από τις πλευρικές συγκρούσεις, απορροφώντας ουσιαστικά τα ίδια τα κτυπήματα.

Τα είδη των τασιών τροχών

Ανάλογα με τον προορισμό της χρήσης τους:

  • Για συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων. Συνήθως ο σχεδιασμός τους συνάδει με το σχεδιασμό των γνήσιων ζαντών και διαθέτουν διακοσμητικά σήματα της μάρκας του αυτοκινήτου. Προσφέρουν αξιοπιστία και είναι όμορφα, αλλά οι τιμές τους είναι αρκετά ακριβές.
  • Γενικής χρήσης. Είναι κατάλληλα για διάφορα οχήματα και η επιλογή τους γίνεται με βάση την ακτίνα τους. Κοστίζουν οικονομικότερα από το πρώτο είδος και βρίσκονται συνήθως σε μεγάλη ποικιλία στους καταλόγους.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κατασκευής τους:

  • Ανοιχτού τύπου. Διαθέτουν ευρείες εισαγωγές αέρα που επιτρέπουν την καλή κυκλοφορία του αέρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν κρύβουν ικανοποιητικά τυχόν ζημιές του συγκροτήματος του τροχού και το προστατεύουν από τη βρωμιά και τη σκόνη, ενώ καθαρίζονται και δύσκολα.
  • Κλειστού τύπου. Πρόκειται για αξεσουάρ αυτοκινήτων με μικρές εισαγωγές αέρα ή και χωρίς εισαγωγές αέρα. Παρέχουν αξιόπιστη προστασία στα τμήματα του συστήματος πέδησης και καλύπτουν τα σημάδια διάβρωσης και τις μηχανικές βλάβες. Παράλληλα, περιορίζουν την είσοδο του αέρα που ψύχει το σύστημα, επιφέροντας την πρόωρη φθορά των τμημάτων των φρένων.

Τα τάσια των τροχών έχουν ανάμεσά τους διαφορές όσον αφορά και στο σχήμα τους. Ενδέχεται να είναι επίπεδα ή να διαθέτουν καμπύλη στην εξωτερική τους επιφάνεια. Τα επίπεδα τάσια, εφαρμόζουν σφιχτά και δεν μπορούν να χαλάσουν εύκολα, μιας και ουσιαστικά δεν προεξέχουν καθόλου από τον τροχό. Τα τάσια με καμπύλη είναι λιγότερο πρακτικά, αλλά έχουν ομορφότερη εμφάνιση.

Στην κατασκευή των συγκεκριμένων αξεσουάρ, γίνεται χρήση διαφόρων υλικών:

  • Πλαστικό. Είναι χαμηλού βάρους, οικονομικό και δεν διαβρώνεται. Τα αξεσουάρ τα οποία παράγονται από εύκαμπτο πλαστικό, έχουν τη δυνατότητα να επανακτούν το σχήμα τους ακόμη και μετά από μηχανικές κρούσεις.
  • Μέταλλο. Τα αξεσουάρ από μέταλλο, παρουσιάζουν εξαιρετική ανθεκτικότητα και ικανό βάρος. Δεν διαθέτουν αντιδιαβρωτική προστασία όταν επικρατούν συνθήκες υψηλής υγρασίας.
  • Ειδικού τύπου καουτσούκ. Αποτελούν ελαστικά, μικρού βάρους, εύκαμπτα υλικά των οποίων η χρήση γίνεται σε μια μεγάλη κλίμακα θερμοκρασιών.

Τα συγκεκριμένα αξεσουάρ, στερεώνονται με ελάσματα με ελατήριο ή με τα μπουλόνια του τροχού. Ο ένας τρόπος στερέωσης, είναι εύκολος στην τοποθέτηση και την αφαίρεση, ενώ ο δεύτερος, παρουσιάζει δυσκολία στην τοποθέτηση και την αφαίρεση, αλλά προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Συμβουλές σχετικά με την χρήση των τασιών των τροχών

  1. Θα πρέπει να τοποθετείτε αποκλειστικά, τάσια των οποίων οι διαστάσεις και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σας. Οι τεχνολογικές οπές και τα στοιχεία στερέωσης, θα πρέπει να ταιριάζουν με τα γνήσια τμήματα.
  2. Προτού βάλετε στη θέση τους τα τάσια των τροχών, διασφαλίστε ότι δεν δέχονται παραμορφώσεις και ότι δεν διαθέτουν κάποια ζημιά. Τσεκάρετε τη σκληρότητα των ελατηρίων στα μοντέλα με γάντζους: όσο πιο σφιχτά είναι, τόσο πιο αξιόπιστα θα στερεωθούν.
  3. Ο καθαρισμός τους θα πρέπει να γίνεται με κάποιο σφουγγάρι και διάλυμα σαπουνιού τόσο στην εξωτερική, όσο και στην εσωτερική πλευρά τους. Συνήθως, μπορούν να πλυθούν και στο αυτόματο πλυντήριο αυτοκινήτων.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Επιθυμείτε να αγοράσετε αξεσουάρ, οικονομικά; Εγγραφείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC. Το σύνολο των προϊόντων μας πωλούνται σε αρκετά οικονομικές τιμές, ενώ οι προσφορές που προσφέρουμε σε κάποια από αυτά, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε οικονομία χρημάτων. Παραγγείλτε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή μας για κινητό και αποκτήστε τάσια τροχών με κέρδος.

loader Παρακαλώ , περιμένετε...